Porsche Taycan vs. Tesla Model S Performance in drag race

CREDITS: TopGear

Al sinds Tesla op de markt is, bestaat het woord Tesla-killer. Het lijkt wel of mensen er op wachten… Maar tot nu toe is nog niemand het gelukt. De Tesla Model S is met 2,4 sec naar de 100 km/h nog altijd de snelst accelererende productie-auto geweest. Voor enkele duizendjes extra installeer je Ludicrous Mode op je Tesla p100d en je elk ritje kan in enkele seconden worden omgetoverd in een misselijkmakend kermisritje. Heerlijk!

En toen was daar de Porsche Taycan, ook wel Porsche Mission E genoemd. In 2015 was het concept al daar en volgend jaar is hij dan echt voor iedereen te bestellen. Maar er rijden er al een aantal rond op de wereld, en het was dus wachten tot iemand ‘m naast de Model S van Tesla zou zetten. TopGear was er als eerste bij. Kijken of dít dan de Tesla-killer gaat zijn waar iedereen zo naar hunkert…

Porsche Taycan vs. Tesla Model S p100d

Check de video wie het snelst op de 100 km/h zit en wie de drag race wint!

Porsche Taycan: Tesla-killer?

Om Tesla te killen moet je van goede huizen komen, want met alleen wat meer power ga je het niet doen. Tesla heeft het hele auto industrie herschreven, door dingen volledig anders te benaderen. Van marketing tot gratis updates en van on-board technologie tot een actie-radius waar nog niemand aan kan tippen. En dan hebben we het nog niet over de manier van produceren gehad.

Daarnaast kunnen we er ook vanuit gaan dat Porsche totaal niet de ambitie heeft om in Tesla’s vaarwater te gaan opereren. Al gaan we er zeker vanuit dat er een vreugdedansje werd gedaan in Stuttgart, toen de gloednieuwe Taycan deze drag race van Tesla won.