Polestar Synergy komt tot leven, maar niet hoe je hem verwacht

CREDITS: Polestar

Een supercar van Volvo. Zie je het al voor je? Nee hé, wij ook niet.

Gelukkig heeft het Zweedse automerk sinds een paar jaar het vlaggenschip van Polestar tot hun beschikking. En daar reiken de mogelijkheden nét iets verder.

Polestar Synergy kent andere roots dan normaal

Zodoende staat er deze week een ware supercar van Polestar op de IAA van München te pronken: de Polestar Synergy. Deze wagen is het resultaat van een ontwerpwedstrijd van Polestar zelf, die uiteindelijk gewonnen werd door een Indiase en een Chinese Polestar-liefhebber. Zodoende is het ditmaal geen Zweedse creatie, maar eigenlijk een Indiaas-Chinese. Ook wel eens leuk voor de afwisseling. Het exterieur komt voort uit het ontwerp van Devashish Desmukh en Swapnil Desai, terwijl het interieur het werk van Yingxiang Li tentoonstelt. Hun ontwerpen zijn uiteindelijk samen verwerkt in één auto. Vandaar ook de naam ‘Synergy‘.

Synergy, <strong>Polestar Synergy</strong> komt tot leven, maar niet hoe je hem verwacht
Foto: Polestar

Futuristisch design voor nieuwe supercar

Het ontwerp van Desmushk concentreert zich op uitgeholde volumes dat wel iets weg heeft van de vorm van een hamerhaai, terwijl het ontwerp van Desai richt zich juist weer op de technische aspecten en de materialen. Aan de binnenkant is er een cabine gecreëerd met een één zitplaats die zich richt op de prestaties van de auto. Het is een beetje een zwevend interieur die overkoepeld wordt door een straaljager-achtige glazen kap. Ondanks het futuristische design, merk je door de typerende koplampen van de Synergy wel gelijk dat je te maken hebt met een Polestar.

Synergy, <strong>Polestar Synergy</strong> komt tot leven, maar niet hoe je hem verwacht
Foto: Polestar

Hot Wheels en Polestar slaan de handen ineen

Voor de mensen die een iets te flinke spaarpot hebben: er komt maar één Polestar Synergy op ware grootte, dus helaas. Maar niet getreurd, je kan de Polestar Synergy alsnog toevoegen aan jouw autocollectie. Wel in een heel wat kleinere versie, aangezien de Synergy in samenwerking met Hot Wheels als speelgoedautootje op de markt wordt gebracht. Klein, maar fijn. Check hier nog even de heerlijke foto’s van de Synergy op ware grootte.

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…