Polestar loopt lichtjaren voor: maak kennis met ‘Precept’

CREDITS: Foto: Polestar

Dat elektrische wagens de toekomst zijn is een understatement. De échte autoliefhebber mist bij deze auto’s natuurlijk het brommende geluid van zo’n slurpende benzine- of dieselmotor. Maar eerlijk? Het is niet te ontkennen dat (de meeste) elektrische auto’s ook héél dik en sportief zijn: een acceleratiesnelheid waar je bang van wordt; een sportief uiterlijk met een hypermodern interieur en degelijkheid alom. Dit alles en meer vind je dan ook puntgaaf terug in het nieuwe concept van Polestar: de Polestar Precept.

Het verfrissende design van de Polestar Precept

Het dochterbedrijf van Volvo wil een keer af zijn van al die vergelijkingen met Volvo. De Polestar Precept lijkt qua design dan ook richting te geven aan de ontwerpen van Polestar de komende jaren.

Polestar Precept, Polestar loopt lichtjaren voor: maak kennis met ‘Precept’

Een vooruitstrevend concept

Er is geen traditionele grille meer, maar een gesloten Polestar Smartzone die je auto voorziet van AI-ogen. That’s right, deze auto kan uit zijn doppen kijken. Daarnaast heeft de Polestar Precept een panorama view, suicide doors, unieke LED-koplampen en zeer minimalistische lijnvoeringen. Maar het mooiste van alles? Het heerlijke kontje door het sicke lichtblad over de breedte van de auto.

Een elektrisch autobedrijf is natuurlijk vooruitstrevend. Bij Polestar doen ze daar nog een schepje bovenop: de Polestar Precept ademt namelijk duurzaamheid. Met de nieuwste en meest milieubewuste materialen in de auto is de CO2-footprint minimaal. Zo worden er PET-flessen gerecycled, gebruiken ze visnetten en recyclen ze kurkvinyl.

Dit alles is terug te vinden in de interieur- en exterieur onderdelen van de Polestar Precept. Niet alleen zorgt dat voor een vrolijke planeetliefhebber, het zorgt ook voor een clean interieur. Naast deze schitterende materialen bevat de Precept nog een 15-inch touchscreen en is het interieur volledig verlicht.

Polestar Precept
Foto: Polestar

De Polestar Precept gaat de strijd aan met de big boys

Deze auto heeft niet alleen een schitterend ontwerp. De performance is ook niet mis: de Polestar Precept heeft een elektrisch rijbereik van boven de 500 kilometer en een vierwielaandrijving die je bolide binnen enkele seconden naar de 100 km/h blaast.

Met dit verfrissende concept wil Polestar dus letterlijk uit de schaduw van Volvo scheuren. Sterker nog: CEO Ingenlath gaf aan dat ze met Porsche de strijd voor de beste elektrisch aangedreven sportwagen. Hoe die race tussen deze autogiganten afloopt zullen we in de toekomst nog zien.

Polestar Precept
Foto: Polestar

De (magere) details van de Polestar Precept

Behalve het onthullen van het ontwerp heeft Polestar nog niet veel prijsgegeven over de Polestar Precept. We weten alleen dat in de loop van 2022 de officiële onthulling komt en misschien zien we de Precept hetzelfde jaar nog op de markt komen. Voor nu kan je even genieten van de schitterende plaatjes van deze auto of check de vette documentatie over deze auto van Polestar beneden.