Daytona SP3: de nieuwe LaFerrari met krachtigste motor ooit

Ferrari heeft weer een nieuw speeltje op de markt gebracht: de Daytona SP3. Na de schitterende SP1 en SP2 geïnspireerd op de legendarische race-Barchetta’s uit de jaren 50’, is het nu aan het derde model om de Italianen trots te maken. Wij hebben de nieuwe bolide afkomstig uit Maranello al even bekeken, en deze auto is in één woord bellissimo.

Daytona SP3 is een plaatje voor het oog

De eerste modellen van deze serie werden vrij recent gelanceerd. Twee bolides uit 2018 die dus geïnspireerd waren op de verouderde racecars van Ferrari. De SP3 daarentegen is gebaseerd op de authentieke LaFerrari. Met vloeiende lijnen, ronde vormen, indrukwekkende contrasten en een heerlijk kontje, heeft de Daytona SP3 een schitterend clean ontwerp. Daarnaast is het chassis ontworpen op basis van Formule 1-technologieën, wat dit een échte supercar maakt.

Enfin, leuk en aardig het uiterlijk, maar wij gents weten dat het niet altijd draait om de looks. What’s inside, dat telt pas écht. En laat de SP3 nou nét een auto vol inhoud zijn.

daytona sp3
Foto: Ferrari

Krachtigste Ferrari-motor ooit

In de Daytona SP3 ligt namelijk de krachtigste motor die Ferrari ooit heeft gebouwd voor een straatauto. Deze bolide heeft maar liefst 840 pk’s erin, door de 6,5-liter V12 motor die het heeft. Hiermee kan de SP3 binnen 2,85 seconden de 100 km/u aantikken, en heeft de wagen een topsnelheid van 340 km/u. De uitlaat van deze auto zorgt er dus gegarandeerd voor dat de haren van élke voorbijganger overeind staan.

Je hebt het nu wel door, dit is een héél speciale auto. Dat zien we terug aan het aantal exemplaren dat geproduceerd wordt: 559 in totaal. Deze zijn helaas allemaal al verkocht.
No worries, je kan net zo goed genieten van de heerlijke beelden van deze nieuwe supercar. Wil je meer weten over de Ferrari Daytona SP3? Check het dan hier.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…