Lexus brengt vlaggenschip naar hoger niveau met jaarupdate

Als we zeggen dat we fan zijn van het automerk Lexus, dan is dat een understatement.

De LC-modellen zijn stuk voor stuk pareltjes. Eerder werden we verliefd op de LC500 met een 5 liter V8-motor én op de cabrio, een boulevard-cruiser pur sang. En met de modeljaarupdate die eraan komt, wordt het vlaggenschip van Lexus helemaal om door een ringetje te halen.

Lexus LC krijgt allerlei upgrades

Binnen de modeljaarupdate zijn er allerlei verschillende upgrades. Allereerst komt er een nieuw multimediasysteem met een groter scherm, dat ook nog eens sneller reageert en makkelijker te bedienen is. En, heel handig voor tijdens het rijden, komt er nu spraakherkenning in de waggie. Een snelle “Hey Lexus“, en de auto luistert naar alle opdrachten die jij hem geeft. Daarnaast komt de update met Smartphone-integratie, Apple CarPlay en last but not least Android Auto.

Lexus, <strong>Lexus</strong> brengt vlaggenschip naar hoger niveau met jaarupdate
Foto: Lexus

Interieur en exterieur naar next level gebracht

De LC Convertible en LC Coupé krijgen naast al die handige foefjes ook nog eens een nieuw interieur. Je kan de interieurkleuren aanpassen naar Dark Rose en Blue & White. En nee, dat betekent niet dat de hele bekleding opeens van kleur veranderd, nee, nee. Never change a winning team hé. Bij deze kleurstellingen worden lijnen op het stuurwiel, hendel, deurpanelen et cetera verlicht, gewoon om wat extra klasse uit te stralen. Ook het exterieur wordt aangepast: Heat Blue en Sonic Copper zijn de nieuw kleuren die de details van het carrosserie benadrukken.

Safety first

Ook Lexus is het eens met ‘safety first’, en daarom komen zij met een nieuwe variant van het Lexus Safety System+. Het systeem herkent niet alleen voertuigen en voetgangers voor de auto’s, maar nu ook fietsjes. Best handig als je door hartje Amsterdam moet toeren. Bovendien helpt de Assist om veiligere bochten te maken en kleine correcties toe te passen om te voorkomen dat de bestuurder de rijstrook verlaat. Maar hé, als het goed is zit jij natuurlijk gewoon scherp achter het stuur, dus hoeft die Assist weinig meer te doen.

Eind dit jaar begint de productie van de Lexus LC met de modeljaarupdate voor 2024, prijzen zijn helaas nog niet bekend.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…