Te koop: ultraluxe superjacht Khalilah is de droom van iedere man

CREDITS: SuperYachtsMonaco

Op het water heb je een gevoel van vrijheid. De wereld gaat er ineens heel anders uitzien als je met een boot over het water vaart. Mocht je snel zeeziek worden, maar toch in een ander universum terecht willen komen, kan je voor het Khalilah superyacht gaan. Dan kun je jouw nieuwe speeltje lekker aan wal laten liggen, want de boot is van zichzelf al buitenaards.

Khalilah superyacht: luxer dan dit schip gaat het niet worden

Het superjacht van 49 meter lang en 11 meter breed is een van de meest extravagante blikvangers die de oceaan rijk is. De Khalilah zie je vanaf Nieuw-Zeeland op het IJsselmeer varen. Dat komt vooral door gouden buitenkant die volledig gemaakt is van carbon. Vanaf 2015 houdt het superjacht de gemoederen in de wereld van boten al flink bezig en nu staat het kunstwerk weer te koop.

Het jacht is gebouwd door Palmer Johnson. Deze beauty staat bekend om de dynamische lijnen en de revolutionaire romp. Daardoor is het schip in staat om 26 knopen (48 km/h) te bereiken. Talking about high-performance here!

 Khalilhah superyacht , Te koop: ultraluxe superjacht Khalilah is de droom van iedere man
Foto: SuperYachtMonaco

Zo’n beest tem je niet alleen

Mocht je overwegen om het schip aan te schaffen – we komen nog terug op de prijs – dan hoef je het beest niet alleen te temmen. Je kan er met maximaal elf gasten vertoeven. Er zijn vijf luxueuze passagiershutten, waaronder twee ruime master suites voor de échte liefhebbers. Deze twee master suites bevinden zich op het hoofddek. Hoe kan het ook anders. De suites worden gekenmerkt door het licht en de grote ramen waardoor je een panoramisch uitzicht hebt.

Interior & exterior done right

Het interieur is eigentijds chic met duidelijke invloeden vanuit Azië. Door de enorme ramen krijgt de leefruimte veel licht. Je ziet aan alles dat het Khalilah superyacht is ontworpen om gezien te worden. Op het hoofddek heb je een enorme luxe bar waar zelfs James Bond even goed moet rondkijken voordat hij zijn Vodka-Martini opdrinkt. ‘Shaken, not stirred’.

eye-catcher van het superjacht is het gigantische achterdek. Hier kun je uitgebreid chillen, zuipen, champagne poppen, genieten, jezelf terugtrekken en wegdromen. Beter dan dit gaat het niet worden.

Khalilah superyacht
Foto: SuperYachtMonaco

Het achterdek staat door middel van verborgen trappen in verbinding met ’the beach club’. Dat is het walhalla voor mannen. Als de glazen deuren opengaan kom je tegen:

  • Een op maat gemaakte gouden boot van 7 meter
  • Jetpack
  • Hoverboard
  • Wakeboards
  • Jetski’s
  • Kajaks
  • Paddle-boards
  • Luchtkussens

Prijs Khalilah superyacht

Wat kost deze parel uit de zee? €28,5 miljoen. Exclusief BTW. Redelijk aan de prijs dus voor een potje schipper mag ik overvaren. We snappen het wel hoor. Zo’n heerlijk beest kun je ook niet voor een appel en een ei wegdoen. Dus dat wordt gewoon nog even doorsparen.

De Khalilah is te koop bij SuperYachtsMonaco. Mocht je niet direct zoveel kunnen overmaken – wat logisch is – kun je het superjacht ook huren. Per week gaat je dat zo’n €235.000,- tot €245.000,- kosten. Een mooie gelegenheid om de cliché uitspraak ‘Kost wat, maar dan heb je ook wat’ eruit te gooien.

Foto’s: SuperYachtsMonaco