De iconische Citroen HY is terug, en hoe!

Nu de zomer langzaam in zicht komt, beginnen de plannen voor een roadtrip met vrienden weer te kriebelen. Samen in een old school busje door Europa, langs de tofste steden en de mooiste stranden. Klinkt niet verkeerd toch? Een busje dat daar uitermate geschikt voor is, is de klassieke Citroën HY. Deze legendarische bus is een droom voor menig autoliefhebber. Dit jaar bestaat deze toffe auto al weer 70 jaar. Om dit te vieren heeft de Franse autofabrikant een kit uitgebracht waarmee je de gloednieuwe Citroën Jumper kan omtoveren in een Citroën HY. Hoe vet is dat!?

Conversiekit Citroën Jumper

citroen-hy-kit

De Citroën HY werd voor het eerst gepresenteerd in 1947 en kwam in 1948 op de markt. Dat betekent dus dat we dit jaar al 70 jaar kunnen rondrijden is deze klassieker. Ter ere van de zeventigste verjaardag van de Type H brengt Citroën een kit uit waarmee de Citroën Jumper (en waarschijnlijk de Fiat Ducato en Peugeot Boxer ook) in een handomdraai kan worden omgebouwd tot een oldtimer. Zo heb je een old school uitstraling gecombineerd met moderne techniek. The best of both worlds! 

Het idee van deze bijzondere conversiekit komt van Fabrizio Caselani en ontwerper David Obendorfer van FC Automobili. Tijdens het ontwerpen van het pakket is aan alles gedacht; de typische golfplaat carrosserie, de prominente grill en de grote lichtunits. Briljant.

Wil je in het bezit zijn van deze toffe conversiekit? Dan moet je snel zijn. In eerste instantie zullen er maar 70 geproduceerd worden, een symbolisch getal.