BREAKING: GP van Zandvoort gaat niet door

Voor- en tegenstanders hebben het er al maanden over: de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. Donderdag heeft de FIA het besluit genomen dat wegens de coronacrisis de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985, niet door gaat.

“Gezien de huidige situatie met COVID-19 hebben de Formule 1, de FIA en de drie circuits deze beslissing moeten nemen. We moeten de gezondheid van al het reizend personeel, de coureurs en de toeschouwers kunnen waarborgen, dat is onze primaire zorg.” – aldus de FIA.

Eerder deze maand werden de GP’s van China, Bahrein, Vietnam en Australië al afgelast. Ook de races in Spanje en Monaco zijn afgelast. De eerstvolgende race die vooralsnog door zal gaan is de Grand Prix van Azerbeidzjan op 7 juni.

Formule 1 seizoen 2020

Het jaar zou oorspronkelijk 22 races hebben, waarvan er op dit moment nu dus al zeven niet doorgaan. Volgens de officiële regels van de FIA moeten er minimaal acht races gereden worden om het te laten tellen als een wereldkampioenschap. Op dit moment wordt er nog gekeken om de races later dit seizoen in te halen.

Grand Prix van Nederland in Zandvoort geanulleerd

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…