Nederlandse zonnekoningen gaan volledig voor goedkopere Lightyear 2

Achter de wolken schijnt de zon. Dat gezegde gaat zeker op wanneer we het hebben over het automerk dat gekenmerkt wordt door zonne-energie: ‘Lightyear’. Het bedrijf trekt de stekker eruit voor de productie van de ‘Lightyear 0’, maar dat biedt elders weer kansen.

Lightyear 2 is het nieuwe lichtpuntje van Lightyear

En die kansen liggen volgens de Helmondse ‘zonneautobouwer’ bij het goedkopere broertje van de Lightyear 0: de Lightyear 2. Onlangs kwam er een wachtlijst voor dit goedkopere broertje online, en dat resulteerde al snel in meer dan 40.000 abonnementen en circa 20.000 pre-orders.

800 kilometer

Niet heel gek ook, want het concept dat klaarligt is heel dik. De Lightyear 2 zou de eerste betaalbare elektrische auto op zonne-energie zijn die voor het grote publiek beschikbaar is. De vijfzitter krijgt een geheel futuristische look – zoals we mogen verwachten van een futuristisch concept – met een bereik van meer dan 800 kilometer.

2025 is het futuristische concept realiteit

De futuristische auto moet in 2025 daadwerkelijk op de markt komen. “We steken nu al onze energie in het bouwen van de Lightyear 2 om het op tijd beschikbaar te maken voor klanten.”  En het prijskaartje? Dat klinkt ten opzichte van de 250.000 euro die je voor de Lightyear 0 zou neerleggen, een stuk fijner in de oren. De Lightyear 2 is voor circa 35- tot 40.000 euries op de markt te verkrijgen. Een koopje als je bedenkt dat deze auto de kleinste energievoetafdruk op de automarkt heeft. De uitstoot die de Lightyear 2 in heel zijn levensperiode zal hebben, bedraagt nog niet eens de helft van de gemiddelde EV’s die momenteel beschikbaar zijn.

Meer weten over de Lightyear 2? Check het hier.

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…