Gepimpte 911 rijdt ronderecord voor straatauto’s op Zandvoort

CREDITS: Foto: Porsche

Er zijn mensen die zo langzaam rijden dat ze niet geflitst worden, maar geschilderd. Voor Larry ten Voorde ging dat afgelopen week absoluut niet op. Deze snelheidsmaniak racete afgelopen week over het circuit van Zandvoort heen. En niet zonder reden: in een ‘gepimpte’ Porsche 911 scheurde Larry namelijk alle oude ronderecords voor straatauto’s van de baan. Na de recente prestatie van ‘Super Max’ op Zandvoort, zorgt Larry ten Voorde dus voor nog meer trots bij de Nederlandse autosportliefhebber.

De Nederlandse koning van de straatauto’s

Larry reed zijn ronderecord in een Porsche 911 GT2 RS met Manthey Performance kit en zette een indrukwekkende tijd van 1:38;20 minuten neer. Dat onze Nederlander gekozen werd om de time attack neer te zetten in deze straatauto is niet heel gek: Larry is al twee jaar op rij kampioen in de Porsche Mobile 1 Supercup. Vol overtuiging scheurde hij langs de zandbakken van Zandvoort over het asfalt en pakte zelfs de Arie Luyendykbocht – met samengeknepen billen – vol gas. Want: remmen is angst.

Straatauto
Foto: Porsche

Snel, sneller, snelst

De Porsche 911 is sowieso een asociaal snelle wagen. De 911 die onder de kont van ten Voorde zat deed hier nog een schepje bovenop: speciale high-perfomance aanpassingen maken deze Porsche 911 GT2 RS MR één van de indrukwekkendste auto’s die er is. Deze gepimpte straatauto kwam er nadat Porsche het ronde record op de Nürburging kwijtraakte aan Lamborghini. De nieuwe Porsche 911 GT2 RS MR verbeterde zijn eigen tijd met zeven seconden, wat deze 911 dus nóg specialer maakt dan de ‘ordinaire’ 911.

Meer weten over de indrukkwekkende prestatie van Larry ten Voorde en de Porsche 911 GT2 RS MR? Check ’t dan hier!