Future proof: deze grote, flamboyante vierwielers bepalen het straatbeeld

CREDITS: Lucid

Negen van de tien keer willen we héél graag iets zeggen over auto’s die we onder onze bips hebben gehad. Nu gaan we het hebben over jongens die het straatbeeld in de nabije toekomst veroveren. 

Toekomstmuziek op wielen

Deze drie vierwielers staan te popelen om alles en iedereen te verbazen. Dat is mooi, want je weet wat ze zeggen: ‘De toekomst is nu. En nu is de toekomst.’ De één kun je al samenstellen, de ander gaat eerst meters maken aan de beloofde overkant, maar ze hebben allemaal iets gemeen: dit is toekomstmuziek. 

KIA EV9

Maak kennis met de hypnotiserend futuristische Kia EV9. Deze jongen wordt in het voorjaar van 2023 gelanceerd. Met een aantal key specs – waardoor de EV9 voor een revolutie gaat zorgen – waar je u tegen zegt.

De EV9 heeft een derde zitrij, een zonnepaneel, een pop-up stuur dat één is met het duurzame interieur én een 27-inch beeldscherm. De EV9 toont hoe een SUV effectiever, stijlvoller, lekkerder en toekomstgerichter kan worden ingericht. Een SUV is misschien wel een ruime ‘gezinsauto’, maar door het hypermoderne exterieurdesign van de EV9 gooien je hersenen die term linea recta de prullenbak in. Eerder toonde Kia al het officiële silhouet, en dat belooft veel goeds:

, <strong>Future proof:</strong> deze grote, flamboyante vierwielers bepalen het straatbeeld
Foto: Kia

Polestar 3

Ook al draait Polestar al een hele tijd mee, sinds 17 oktober 2017 zijn pas écht fan geworden. Drie keer raden waarom… Jup; toen werd de Polestar 1 geboren. Baanbrekend op Zweedse bereidingswijze. 

Goed, de poolster blijft te allen tijde op zijn plek staan, maar Polestar niet. Het merk wordt alweer vader van zijn derde kindje. De op de Polestar Precept geïnspireerde 5-zits SUV levert tot 380 kW en 910 Nm (met performance pack), heeft een topsnelheid van 210 km/h en haalt de 100 km/h in 4,7 seconden. De Polestar 3 krijgt een tweemotorige aandrijflijn en een actieradius van meer dan 600 km (WLTP) en heeft een vanafprijs van €89.900,-. Wordt de toekomst van een elektrische auto leasen

, <strong>Future proof:</strong> deze grote, flamboyante vierwielers bepalen het straatbeeld
Foto: Polestar

Lucid Air Sapphire

Terwijl de Lucid Air op het punt staat om Nederland te veroveren, kijken wij al verder. In onze achteruitkijkspiegels zien we na de Air al de Lucid Air Sapphire aankomen. Eentje met prestaties van ongekend niveau. 

Kijk maar even met ons mee:

  • Een tandem van drie motoren levert meer dan 1200(!) pk
  • Van 0 naar 100 km/h in minder dan 2 seconden, van 0 naar 160 km/h in minder dan 4 seconden
  • Topsnelheid: 322 km/h

Dat is even slikken hè. In de Lucid-agenda staat dat de productie voor Noord-Amerika in 2023 begint, info voor de andere automarkten komt nog in de nabije toekomst. Dat is dus nog even geduld hebben…

, <strong>Future proof:</strong> deze grote, flamboyante vierwielers bepalen het straatbeeld
Foto: Lucid