Eerste cybertruck rolt eindelijk uit de fabriek

CREDITS: Tesla

Het heeft even geduurd voordat de ‘onverwoestbare’ cybertruck die toch niet onverwoestbaar bleek op de markt kwam, maar ein-de-lijk is het zover.

‘Kleine’ vertraging voor de Cybertrucks van Tesla

Tesla deelde via Twitter het nieuws dat de eerste elektrische Cybertrucks officieel zijn uitgerold. Daarbij krijgen we meteen een foto te zien van de vers geproduceerde Cybertruck te zien. Sinds Elon Musk in 2019 met zijn iconische onthulling van de unieke wagens kwam, liep de truck meerdere vertragingen op waardoor de geplande release in 2021 onhaalbaar werd. Destijds kreeg Tesla het niet voor elkaar om essentiële onderdelen geleverd te krijgen, maar deze zomer dus gelukkig wel.

cybertruck, <strong>Eerste cybertruck</strong> rolt eindelijk uit de fabriek
Foto: Tesla

Meteen een event voor productie van Cybertrucks

Musk vertelde in mei nog tegen zijn investeerders dat hij later in het jaar zou beginnen met de levering. Daarbij vertelde hij ook meteen dat het product nóg beter werd dan verwacht. Twee maanden later is het moment dus al daar. Ondertussen zijn er zelfs plannen voor een leveringsevenement dat waarschijnlijk aan het einde van de zomer wordt gehouden. We verwachten dan natuurlijk wel weer zo’n iconisch evenement als in 2019. Hopelijk voor Elon zijn de ramen ondertussen gefixt.

Details van de nieuwe wagen

Er zit dus vooruitgang in de productie, maar de exacte prijs is nog altijd niet bekend. Tesla schatte eerst een startprijs in dat tegen de 39.900 Amerikaanse dollars aan zat, maar sindsdien is de prijs van het model een tikkeltje gestegen. De verwachting is ondertussen dat de prijs tegen de 50.000 Amerikaanse dollars aankomt. Daarbij komt de versie met dubbele motor en vierwielaandrijving waarschijnlijk voor 60.000 Amerikaanse dollars op de markt. Het topmodel begint vanaf de 70.000 Amerikaanse dollars, als we de experts moeten geloven in ieder geval. Ah joh, we zien het wel. Eerst maar eens even kijken naar dit prachtplaatje:

Source:
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…