Ready to rumble: Elon Musk en Mark Zuckerberg willen kooivechten

CREDITS: Creative Commons | WikiMedia

Elon Musk en Mark Zuckerberg zijn waarschijnlijk ’s werelds bekendste miljardairs, entrepreneurs, vernieuwers en nu ook vechters.

Wacht, hold up? Vechters? Jup, je leest het toch echt goed.

Kooigevecht tussen de twee miljardairs

De twee eigenaren van de concurrerende sociale media kregen het met elkaar aan de stok toen Zuckerberg naast Facebook, Instagram en WhatsApp ook een platform als alternatief voor Twitter wilde starten. “We horen van creators en publieke figuren dat ze geïnteresseerd zijn in een platform dat verstandig wordt beheerd en dat ze kunnen vertrouwen”, zo klonken de woorden van Chris Cox, Meta’s hoogste productbaas. En ja, eerlijk is eerlijk, dat kan ook allemaal wel een stukje beter Elon.

Zuckerberg, <strong>Ready to rumble:</strong> Elon Musk en Mark Zuckerberg willen kooivechten
Foto: Bigstock

Elon laat van zich horen tegen Zuckerberg

Zoals we Elon kennen, liet hij direct van zich horen. Elon daagde Mark uit voor een kooigevecht waarna Zuckerberg al snel de tweet citeerde met de tekst: “Send me a location.” Er werd dus serieus op gereageerd. Sterker nog, de mannen zijn al druk aan het trainen. “The obvious conclusie is that I need *a lot* more training,”  zei Musk in een tweet. Hij heeft dan ook direct een impromptu trainingsessie ingepland met Lex Fridman die redelijk onder de indruk is van Elons vechtkunsten.

Zuckerberg als favoriet?

Of dat genoeg gaat zijn, daar twijfelen we aan. Zuckerberg mag er dan misschien uit zien alsof hij al 20 jaar zijn huis niet heeft verlaten, maar hij heeft wel daadwerkelijk ervaring met vechtsporten. In het verleden heeft Zuckerberg namelijk medailles gewonnen met jiujitsu wedstrijden. De odds zijn dus in favour van de Meta-eigenaar. Wanneer het gevecht precies plaatsvindt, is nog niet bekend. En of het ook écht, écht gaat gebeuren weet je nooit helemaal zeker. Wel weten we dat namen als de New York Times, de BBC en The Verge het ook serieus nemen.

Wel zijn er al verschillende ideeën voor de locatie: Musk heeft de Vegas Octagon voorgesteld waar doorgaans de UFC-vechters schitteren, terwijl het Colosseum in Rome ook een optie is. Wij willen dit gevecht in ieder geval wel zien.