Earth 300: drijvend laboratorium als grootste superjacht ooit

CREDITS: Earth 300

Elke grote naam heeft wel een superjacht tot zijn beschikking. Maar een duurzaam superjacht dat net zo goed als vluchtoord voor Darth Vader had kunnen dienen?

Tja, dat hadden wij ook niet zien aankomen. En toch is het met de Earth 300 de keiharde realiteit. 

Earth 300 als drijvend laboratorium

Het nieuwe superjacht, gebouwd door 980, combineert namelijk wetenschap met luxe. Het resultaat hiervan is een enorm drijvend bol op het dek, dat als laboratorium fungeert. Een laboratorium die net zo goed door Darth Vader gebruikt kon worden, maar uiteindelijk toch in handen komt van maar liefst 160 wetenschappers en 20 studenten als onderdeel van duurzame zee-onderzoeksavonturen. Gelukkig maar.

Earth 300 is troonopvolger van grootste superjacht ooit

Voor die wetenschappers is er trouwens meer dan genoeg ruimte voor de onderzoeken. In totaal herbergt de Earth 300 maar liefst 13 verdiepingen en 22 interne laboratoria. Hiermee is het superjacht geladen met alle apparatuur waar wetenschappers van kunnen dromen. Dat zorgt er dan ook voor dat de Earth 300 flink wat ruimte op zee inneemt: met een grootte van 298 meter, stoot het superjacht de Somnio van de troon af en neemt het de positie in als grootste superjacht ooit.

Baanbrekende missie van nieuwe superjacht

Het nieuwe grootste superjacht ooit, wordt trouwens volledig duurzaam aangedreven. Met haar Molten Salt Reactor – een geavanceerde kernreactor die zout als brandstof gebruikt – is de Earth 300 volledig emissieprijs en kan ze 300 dagen per jaar op zee zijn. En dat is nodig ook, gezien het vaartuig de wetenschappers moet helpen in het oplossen van problemen als klimaatverandering en wereldwijde vervuiling. Een broodnodig idee, waar we nog wel even op moeten wachten. De verwachting is namelijk dat de Earth 300 in 2025 voor het eerst het water op gaat.

Source:
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…