Het jacht der jachten: Somnio komt met grootste superjacht ooit

CREDITS: Foto: Winch Design

Een superjacht in de vorm van een zwaan, of een jacht dat wordt voorgetrokken door een gigantische vlieger: we’ve seen it all. ‘Normale’ jachten vallen anno 2021 helemaal buiten de boot. Tegenwoordig moet het design zo gek mogelijk, of moet het schip groot, groter, grootst zijn. Het superjachten merk Somnio snapt dat ook, en daarom komen zij in 2024 met het grootste jacht dat ooit op deze wereldbol heeft gevaren. Om maar even recht door zee te blijven: dit jacht wordt ongekend luxe.

Somnio met een droomplek

‘Somnio’ staat voor dromen, en dat is een heel toepasselijke merknaam voor het nieuwe jacht dér jachten. Met een gigantische wijnkelder, luxe restaurants, bars en een beachclub is dit een échte droomplek. Daarnaast is het jacht 222 meter lang en heeft het beschikking over 39 appartementen. Deze privéwoningen hebben allemaal een eigen balkon of terras en zijn volledig aanpasbaar. Wanneer je in zee gaat met Somnio krijg je namelijk drie maanden de tijd om met de ontwerpteams je ideale inrichting te creëren.

jachten
Foto: Winch Design

Prijskaartje waar je ú tegen zegt

Met afmetingen die variëren van 1600 tot 6500 vierkante meter is zo’n appartementje natuurlijk niet zomaar te bemachtigen. Alleen mensen met geld als water kunnen het prijskaartje van minstens 11 miljoen Amerikaanse dollars aftikken. Voor die 11 miljoen krijg je trouwens niet alleen een stekkie bij het ‘meest exclusieve adres ter wereld’: er worden zelfs expedities naar Antarctica georganiseerd.

Meer weten over dit decadente ‘sloepje’ van Somnio? Check het hier, of kijk je ogen uit met de geweldige foto’s van het grootste superjacht ooit.