De nieuwe Peugeot 308 SW brult om aandacht

CREDITS: Peugeot

Peugeot is een nieuwe weg ingeslagen. Het nieuwe logo van de Fransen gooide hoge ogen, maar de nieuwe Peugeot 308 SW doet daar nog een schepje bovenop. De expressieve en sportieve stijl van de vlamnieuwe stationwagen laat de afslag zien die ze hebben gepakt: verjonging. En dat bevalt ons.

Peugeot 308 SW: een Franse leeuw komt naar NL

We kregen de laatste tijd de ene na de andere cross-over om onze oren. In tegenstelling tot de DS4 en de Mokka, komt Peugeot nu met een compacte station. De scherpe, strakke lijnen van deze laag ogende auto laten zien waarom je Fransen nooit mag afschrijven. Tel daar een sportief neusje en de heupen van J.Lo bij op, en voilà: daar is de nieuwe 308 SW.

peugeot 308 sw, De nieuwe Peugeot 308 SW brult om aandacht
Foto: Peugeot

Nieuwe reclames?

De keurige doorsnee gezinsautoreclames kunnen plaats maken voor scènes waarin papa een knipoog geeft met zijn LED-hoektanden aan de overbuurvrouw. Nadat hij haar aandacht heeft getrokken laat hij vol trots ook nog zijn dubbele spoiler zien. Daarna wordt hij wel teruggefloten, maar goed; Peugeot heeft dan wel duidelijk gemaakt dat de 308 SW allesbehalve saai is.

peugeot 308 sw, De nieuwe Peugeot 308 SW brult om aandacht
Foto: Peugeot

Sportieve ruimte en snelheden

Oké, terug naar de realiteit. Peugeots nieuwe bolide is ietwat ruimer geworden dan zijn voorganger, terwijl de auto wél lager is. Een knap staaltje designwerk dus. Met 608 liter aan ruimte is de 308 SW je nieuwe maat tijdens vriendenweekend. Te veel bier bij? Als je de banken platgooit krijg je nog eens 1000 liter extra ruimte.

Aan ruimte dus geen gebrek, maar krijgen we dan ook een vermogenstekort? Mwoa… valt mee hoor. Je hebt de keuze tussen klassieke motoren (benzine en diesel), waarmee je respectievelijk 110 of 130 pk in huis haalt. Mocht je liever een (plug-in)hybride op de stoep hebben, dan krijg je 180 óf 225 paarden voor de deur.

peugeot 308 sw, De nieuwe Peugeot 308 SW brult om aandacht
Foto: Peugeot

Peugeot 308 SW in Nederland

Enfin, allemaal leuk en aardig. Wat kost de nieuwe leeuw op de Nederlandse wegen? Dat antwoord is Peugeot je helaas nog verschuldigd. Mocht deze prijs gunstig zijn, dan durven we te stellen dat de premium merken een serieuze concurrent krijgen.

Qua look and feel spreekt de nieuwe SW namelijk een hele nieuwe doelgroep aan. Deze doelgroep durfde het merk eerst nog niets eens op te noemen tijdens een potje 30 Seconds. Van ons mag de nieuwe 308 rustig aan richting het woord ‘premium’ kruipen. In 2022 moet dit nieuwe vlaggenschip de A2 berijden. En, zoals eerder gezegd, dat bevalt ons wel.

Foto’s: Peugeot