De BMW X3 M-Competition is een hele dikke familiebak

CREDITS: KilMedia

Een spontaan bericht belandt in onze inbox. Of we een alleskunner met brute specs willen testen. Maar natuurlijk willen we dat. Het gaat om de BMW X3M. En als we eerlijk zijn hebben we dit beestje een beetje onderschat. Je verwacht dat een grote wagen waarmee je de kids mee naar het voetbal brengt eigenlijk zwaar en log is, maar de X3M bewijst zeker het tegendeel. We namen hem mee naar het mooie Zeeland om de Duitse pk’s eens even te testen op de Brouwersdam.

De familiebak met vermogen: de BMW X3M

Fans hebben een tijdje moeten wachten, maar het geduld wordt nu ook dubbel en dwars beloond. Het kleinere broertje van de bekende X5 heeft een speelser, uitdagender karakter. En, zéker als je de competition versie neemt, is het een lust voor het oog. Het is dat kleine broertje die nét iets sneller en wendbaarder is. Zo’n broertje die je vroeger niet te pakken kreeg.

Specs:
Vermogen: 375 kW / 510 pk
Topsnelheid: 250 km/h (begrensd)
0 – 100 km/h: 4.2 seconden
Vanafprijs: €136.000,-
De versie die wij reden: €161.000,-

, De BMW X3 M-Competition is een hele dikke familiebak
Foto: KilMedia

Race-achtige details

De X3 M-Competition heeft precies de race-achtige details waar je op hebt gehoopt. De agressieve lijnen, ventilatieschachten en M-Competition parts zorgen ervoor dat je aan de kant gaat, als je ‘m in je binnenspiegel ziet komen. Hij is voorzien van een extra dik setje M-velgen, prachtige leren kuipstoelen (met honinggraad) en de bekende, puntige zijspiegels. Dit allemaal bij elkaar was genoeg om nekken te laten draaien langs de weg, al lag dat misschien ook wel aan onze speelse rijstijl.

, De BMW X3 M-Competition is een hele dikke familiebak
Foto: KilMedia

Wat een power

Dat deze sportieve familiewagen ons heeft verbaasd is geen geheim. Want zeg nou zelf, zó veel snelheid verwacht je ook weer niet van een suv. Dit werd echter direct na het instappen ontkracht. We trapten de twinturbo 3L 6 in lijn eens even flink op zijn staart en we werden niet teleurgesteld. We voelden ons even als een stel kinderen die net de laatste schoolbel horen voor de zomervakantie. En precies met deze instelling hebben we de Brouwersdam bereden.

Bochten, hellingen of los zand, het was allemaal piece of cake voor het staaltje kunst dat BMW levert. Mede door de vierwielaandrijving van BMW X-drive haal je een sprint van 0 naar 100 km/h in een kleine 4.2 seconden. Hier hebben we dan ook optimaal van genoten. Helaas kun je dit model niet, net zoals in de X5M, veranderen van een AWD naar een RWD. Desondanks hebben we ons zeker kunnen vermaken in het losse zand. Als je echt even door wil trappen kom je niet verder dan de begrensde snelheid van 250 km/h. Zonder begrenzing zou je zeker de 285 km/h. moeten halen. Wij wensen je succes!

, De BMW X3 M-Competition is een hele dikke familiebak
Foto: KilMedia

Luxe en comfort

Je hoeft je niet te schamen als je in deze wagen op je werk aankomt. En de weg naar je werk toe voelt nog aangenamer dan de jaloerse blik van je collega’s. BMW gesture control zorgt ervoor dat je niet meer naar knopjes hoeft te zoeken. Je kunt nu gewoon met ingestelde handgebaren aangeven wat je wil. Het is even oefenen, maar als je het door hebt enorm handig.

Eenmaal op bestemming aangekomen kan deze auto zichzelf zonder problemen parkeren. Dat is dan weer handig als iemand in jouw omgeving ‘m gebruikt voor boodschappen. Met alle opties lijkt het wel een alsof je een Rolls Royce hebt aangeschaft. En zo voelt het ook achter het stuur. Je rijdt namelijk bijna geruisloos: door de geluidswerende ramen en het kleppensysteem in de uitlaat, is dit ook zeker een auto waar je even in kan uitrusten. Vooral als je een drukke dag hebt gehad. Tijdens je rustmoment kan je ook hemels genieten van het panoramadak. Wij deden het met het dakje open langs de Zeeuwse stranden.

Mocht je dus een dikke familiebak zoeken met hele lekkere specs, dan ben jij BMW op het juiste adres. De X3M heeft onze verwachting meerdere malen overtroffen. En wij zijn ervan overtuigd dat hij jou ook gaat inpakken.

Foto’s: KilMedia

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…