Nederlandse barn find blijkt een van de grootste ter wereld

CREDITS: Theo Eilertsen Photography | Unsplash

Als je de gemiddelde autogalerij binnenloopt, spot je hier en daar echt wel wat leuke bolides.

Maar als jij de verwaarloosde schuren van ene meneer Palmen uit Dordrecht binnenloopt, dan weten je ogen ook even niet meer waar ze moeten kijken.

230(!) uiteenlopende klassiekers op een rijtje

In de twee schuurtjes en de kerk van meneer Palmen staan namelijk maar liefst 230(!) uiteenlopende klassiekers die stuk voor stuk pareltjes zijn. Het verhaal gaat dat de beste man veertig jaar geleden is gestart met het verzamelen van klassieke autootjes, en die eigenlijk puur voor de decoratie in zijn pandjes plaatste. Door de jaren heen hebben de auto’s heel wat stof gehapt, maar wanneer je al dat stof en vuil van de auto verwijderd, is de conclusie dat de auto’s nog in bijzonder goede staat zijn.

Waarom doet hij de autocollectie weg?

Dan vraag je jezelf misschien af: waarom zou je zo’n prachtcollectie dan in een keer de deur uitdoen? Nou, het zit net even wat genuanceerder dan dat. De heer Palmen kreeg in de afgelopen jaren namelijk problemen met zijn gezondheid, kon zijn eigendommen niet meer beheren en werd uiteindelijk onder bewind gesteld. De rechter oordeelde dat hij al zijn bezittingen moest verkopen. Zonde voor hem uiteraard, maar hij zal er een flinke zak met duiten voor gekregen hebben denken wij zo.

Gallery Aaldering verkoopt de autocollectie door

De gelukkige die er met de collectie vandoor ging, was de eigenaar van Gallery Aaldering, een autogalerij uit het pittoreske dorpje Brummen. We zullen even een paar auto’s noemen die de heer Aaldering achter zijn naam mocht schrijven: een Jaguar MK2, Facel Vega, Lancia’s Aurelia, Jaguar XJS, verschillende Ferrari’s, een Mazda RX-7 Cabriolet, Chevrolets Corvair en de laatste toevoeging van Palmen aan zijn collectie: een Chevrolet Corvette C3.

Het plan van Gallery Aaldering is om de collectie weer online verder te veilen, zodat elke autoliefhebber de kans krijgt om zijn eigen collectie weer een beetje rijker te vullen. Voor de geïnteresseerden onder ons begint de online veiling op 19 mei. Wil jij nou gewoon de collectie van Palmen aanschouwen, dan is er op 27, 28 en 29 mei de kans om een kijkje te nemen.