Aston Martin en J.Laverick met de meest exclusieve fiets ooit?

CREDITS: Aston Martin

Echte liefhebbers van Aston Martin, weten dat ze hun essentie niet alleen naadloos weten te vertalen naar krachtige en luxueuze auto’s.

Neuj, het Engelse automerk verrast ons wel vaker met verschillende experimentjes. De ene keer met een verfijnde whisky, de andere keer met een ware superbike. Dit keer bewijst Aston Martin dat ze ook op het gebied van ‘normale bikes‘ precies weten wat ze aan het doen zijn.

De ‘J.Laverick Aston Martin .1R’ is (waarschijnlijk) de meest exclusieve fiets ter wereld

Dat doet het merk in samenwerking met het luxueuze fietsenmerk  J. Laverick. Het eindresultaat? De ‘Limited Edition J.Laverick Aston Martin .1R’. Een fiets die aantoont wat er gebeurt als de high-end automotive designprincipes en fietsvakmanschap samenkomen. Elke versie van de fiets is speciaal afgestemd op de voorkeuren van de koper, waardoor het waarschijnlijk de meest exclusieve fiets ter wereld is. En waarschijnlijk ook de duurste. Details, details, details.

Aston Martin, <strong>Aston Martin en J.Laverick</strong> met de meest exclusieve fiets ooit?
Foto: Aston Martin

Designprincipes van Aston Martin verwerkt in een racefiets

De racefiets is gebouwd vanuit een mix van 3D-geprinte titanium lugs – oftewel, koppelstukken die de framebuizen onderling verbinden – en complex gevormde koolstofvezel buizen. Zodoende biedt de fiets een perfecte balans tussen lichtheid en sterkte. Het ontwerp, dat dus gebaseerd is op de designprincipes van Aston Martin, zorgt ervoor dat alle bouten niet meer zichtbaar zijn, wat zorgt voor een uitermate gestroomlijnd uiterlijk. Verder is er nog gebruik gemaakt van enkele ontwerpreglementen van de Aston Martin Valkyrie die maar liefst 3 miljoen dollar kost. Reken er dus maar op dat je met deze fiets flinke topsnelheden behaald.

Exclusieve racefiets heeft nog geen prijskaartje

De fiets heeft nog geen prijskaartje om haar frame hangen. En gezien de exclusiviteit en het maatwerk dat bij de productie van deze fiets komt kijken, is dat misschien maar beter ook. Kunnen we er in ieder geval nog een beetje van dromen dat deze fiets binnenkort bij ons in de schuur staat. Voor nu moeten we het nog maar even doen met de plaatjes. En, eerlijk is eerlijk, dat is ook absoluut geen straf.

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…