Elon Musk strikes again: SpaceX gaat toeristen de ruimte in schieten

CREDITS: Bigstock

Wie wil nu niet de aarde vanuit de ruimte zien? Vroeger was dit alleen mogelijk voor astronauten die eerst jaren training moesten ondergaan. Dit is verleden tijd. Space Adventures heeft een overeenkomst met SpaceX gesloten en gaat eind 2021 of begin 2022 vier burgers de ruimte in schieten vanaf Cape Canaveral in Florida, Verenigde Staten.

Elon Musk strikes again: toeristen gaan de ruimte in

SpaceX is van plan om maximaal vier personen de ruimte in te schieten om het wereldhoogterecord voor ruimtevaart door particulieren te verbreken. De raket waarmee dat gaat gebeuren is de Crew Dragon Spacecraft. Naar verwachting zal de reis vijf dagen duren en is een zogeheten free-flyer missie. Het zal de eerste keer zijn dat toeristen de ruimte ingaan met Amerikaanse technologie.

Ruimte toeristen, Elon Musk strikes again: SpaceX gaat toeristen de ruimte in schieten
Foto: Bigstock

De Crew Dragon spacecraft heeft een minimalistisch interieur. Het beschikt slechts over een paar geveerde stoelen maar heeft wel een breed scala aan touchscreens. Aan de buitenkant wordt het ruimtevoertuig omringd door vensters. Ook heeft SpaceX op maat ontworpen ruimtepakken en helmen die de passagiers zullen dragen. De ruimtepakken worden geleverd met touchscreen handschoenen en kunnen worden vastgemaakt aan de stoelen wanneer ze de ruimte in lanceren.

De opkomst van ruimtetoerisme

Space Adventures, het bedrijf dat ruimtevluchten organiseert voor particulieren, hoopt hiermee ruimtevaart nog toegankelijker te maken voor alle mensen die ervan dromen. Het bedrijf biedt nu al verschillende programma’s aan zoals een misse naar het International Space Station, een rondje om de maan en andere dergelijke ruimtetrainingen. Ze hebben al zeven burgers de ruimte ingeschoten.

Over de prijs die de toeristen moeten gaan neertellen valt nog te twisten. Dit willen SpaceX en Space Adventures namelijk nog niet bekend maken. Ook al zijn wij hier op kantoor geen deskundigen; we kunnen wel stellen dat gaat oplopen tot in de miljoenen. Verder hoef je als toerist ‘alleen’ enkele weken verschillende trainingen te volgen. Logisch, want met een slechte conditie en een bierbuikje ga je het niet lang uithouden daarboven.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…