Alpha Motors lanceert klassieke old-timer als elektrisch bakbeest

CREDITS: Alpha Motor Corporation

Ja, de Tesla’s en Polestars van deze wereld brengen ultieme elektrische bolides aan de man. Maar wat als er old-timers zijn die een stekker in het achterwerk hebben?

Daar geeft Alpha Motors nu antwoord op.

Alpha Motors Montage EV

Zelfs als regelrechte autofanaat is de kans aanwezig dat Alpha Motors nog niet op je netvlies is verschenen. Desalniettemin maakt deze startup uit California al enige tijd furore met de meest controversiële parels in de autowereld. Uiteenlopend van SUV’s, racewagentjes en off-roadbeesten zijn er al menig prototypes van die band gerold. Inderdaad, prototypes, want de ‘gelukkige’ liefhebbers moeten nog steeds wachten op de eerste keer ‘het gas’ intrappen.

Nu hebben de knappe koppen nog een baanbrekende jas aangetrokken. Maak kennis met een oldtimer uit de jaren ’40 met een kanonskogel van een elektrische motor aan boord.

Alpha Motors, <strong>Alpha Motors</strong> lanceert klassieke old-timer als elektrisch bakbeest
Foto: Alpha Motor Corporation

Nostalgie in de moderne wereld

Als eerbetoon aan de auto’s uit de jaren ’40, is de batterij-aangedreven EV gedesignd om je het gevoel te geven dat je in een tuffend beestje rijdt. Terwijl de Alpha Motors Montage EV 150 kW aan vermogen heeft en een actieradius van 400 km. De zilveren ’time machine’ coating en elementen van chroom maken het helemaal af.

Ook de binnenkant is allesbehalve jaren ’40. Luxe rijden doe je met met high-end leren bekleding en een heel dik sound system voor je favo plaatjes. Kostenplaatje van dit retrokunststukje? $499.000. Niks mis mee.

Vind je elektrisch wel tof, maar moet je gewoon de juiste wielen nog vinden? Check dan hier elektrische motoren die je wél tussen je benen wil. 

Foto’s: Alpha Motor Corporation