Dit is waar vrouwen op letten in de eerste seconden

CREDITS: Vinicius Wiesehofer

Jij dacht dat wij mannen de beste zijn in het uitchecken van het andere geslacht? We mogen er misschien onze hobby van gemaakt hebben, maar vrouwen zijn er misschien nog wel beter in dan wij. In enkele seconden hebben de meeste vrouwen al grotendeels gezien of je in hun ogen potentie hebt om haar toekomstige man te worden. En dat is vrij knap van ze!

Het mooie is, het grootste deel van de zaken waar een meid op let en wat ze opwindend vinden heb je gewoon in de hand. Dus settelen voor het feit dat je lelijk bent is niet meer aan de orde! Plus, niemand is lelijk. Oké, bijna niemand.

Dit checkt een vrouw nóg voor jij je openingszin hebt afgemaakt

Zelfverzekerdheid

Een cliché, we know, maar daarom niet minder waar. Als jij niet comfortabel met jezelf bent, hoe kan zij dat dan ooit wél worden? Een simpele graadmeter voor ze dus. Tóch houden niet alle mooie vrouwen van een man die barst van het zelfvertrouwen. Mannen die een tikkie onzekerheid laten zien, komen gevoelig over en daar kicken ook weer veel dames op. Zorg dus voor een juiste balans die bij de vrouw past van jouw dromen.

Het fijnste is natuurlijk als dit vanzelf gaat, maar het blijft natuurlijk lastig om zelfverzekerdheid te sturen. Goed om te bedenken is dat het een vicieuze cirkel is, gaan dingen goed, dan word je vanzelf zelfverzekerder en gaan er nog meer dingen goed. En dit blijft zo doorgaan. Omgeef je dus in situaties waar je comfortabel van wordt; een fijne carrière, vrienden waarbij je op je gemak bent, een kroeg waar de barmannen fan van jou zijn, etc.. Je ego zal gestreeld worden, waardoor je zelfvertrouwen én flirt skills omhoog schieten!

, Dit is waar vrouwen op letten in de eerste seconden
Foto: Alexis Brown

Looks

Vrouwen geven als het puntje bij het paaltje komt over het algemeen wat minder om looks, dan de meeste mannen. Maar vooral in de eerste seconden is het belangrijk dat jij ook op dit gebied punten scoort. En ook wat betreft looks heb je het vooral zelf in de hand.

Uiterlijke verzorging
Het klinkt een stuk simpeler dan het in de praktijk soms lijkt; schone nagels, een verzorgd baardje of clean shaven, gepoetste tandjes, een aangename geur. Tóch hoeft het niet heel veel moeite te kosten en juist deze details vallen vrouwen direct op!

Dan komt er ook nog eens bij hoe je haar zit en hoe je je kleed. Dit is erg smaakgevoelig, maar het belangrijkste is dat het verzorgd is én dat je je er zelf heel prettig in voelt. Dit zul je meteen uitstralen!

, Dit is waar vrouwen op letten in de eerste seconden
Foto: Jez Timms

Knap?
Zélfs knap zijn heb je voor een deel in de hand. Tuurlijk, de symmetrie van je gezicht doet heel wat en het is nou eenmaal een feit dat een goede kaaklijn meer vrouwen aantrekt. Maar je kan er zelf voor zorgen dat je een gezonde huid hebt, dat je een sportief (of zelfs atletisch) lichaam hebt, dat je een kapsel hebt dat bij je gezichtsvorm past en dat je tanden recht in je bek staan.

We kunnen dus de conclusie trekken dat je, mocht je dat doen, jezelf niet mag wegcijferen als iemand die gewoon minderbedeeld is. Er zijn genoeg aspecten waar je punten op kan scoren en die eventuele scheve neus van je kan compenseren.

Uitstraling

Al het bovenstaande wordt samengevat in je ‘uitstraling’. Dit geeft een vrouw een goed beeld van hoe jij in elkaar zit en of je iets voor haar bent of niet. Grote kans dat jij in je uitstraling een ander beeld geeft van hoe je jezelf ziet, en volgens jou dus werkelijk bent. Dat je je echte zelf pas kan laten zien als je elkaar langer kent. Maar doe je het in het begin niet goed, dan komt er waarschijnlijk geen kans om dat te laten zien.

Daarnaast moet je weten dat elke vrouw een andere cocktail van de bovenstaande aspecten wilt. Sommige dames zullen zelfvertrouwen belangrijker vinden dan je looks en andere andersom. Sommigen vinden dure merkkleding misschien weer interessanter dan een mooi lichaam. Daarnaast zijn er ook meiden die geen idee hebben wat ze nou eigenlijk willen. Ze zeggen dat ze op ‘foute mannen vallen’ (met net een beetje te veel zelfvertrouwen, qua uitstraling), maar willen eigenlijk iemand die verzorgend en lief is. Toch trappen ze er steeds weer in…

We adviseren je dan ook om gewoon zo veel mogelijk jezelf te blijven, want dan is je eerste indruk het meest oprecht. En bedenk gewoon dat je weinig te verliezen hebt als jij tevreden bent over je eigen uitstraling. Want dan vind je altijd iemand die op je kickt!

, Dit is waar vrouwen op letten in de eerste seconden
Foto: Jordan Bauer