Guide: zo kan je het beste single door het leven gaan

CREDITS: Kats Weil

Ben je al een tijdje single? Hebben al je vrienden een vriendin en ben je altijd derde wiel? Geen probleem, het komt allemaal goed. Mensen hebben nu eenmaal verwachtingen, dus er ligt een een bepaalde druk. Men denkt dat je per se een vriendin moet hebben. Dit is helemaal niet het geval. We laten je zien hoe jij het beste jouw tijd kan invullen als single. Je moet niet vergeten dat je als vrijgezel alle tijd van de wereld hebt.

Guide: zo kan je het beste single door het leven

De liefde van je leven vinden is natuurlijk wat iedereen wil. Maar er zit geen haast achter, neem de tijd. Jouw koningin komt vanzelf wel op je pad. Het magische woord: leef. Juist nu je single bent. Om je op weg te helpen hebben we tips voor je op een rijtje gezet. Je moet wel beloven dat je niet gelijk na het lezen alle dames in je contactenlijst gaat benaderen. Deal? Oké, daar gaan we dan.

Single
Foto: Austin Distel

Maak je eigen keuzes, er zijn geen verplichtingen

Heb je geen zin om te socialzen? Prima, dan blijf je toch lekker thuiszitten en bestel je jouw guilty pleasure gerecht. In deze tijd is het makkelijker en snak je naar contact, maar je moet niet vergeten dat daarvoor je agenda wel héél vol was. Heb je wel zin om de hele nacht door te halen? Dan doe je dat toch. Geen probleem.

Het maakt namelijk niet uit. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden. Niemand die er wakker van ligt als je de hele zondag met je blote piel op de bank ligt. We raden het je af, maar het kan wél. Je hebt geen gemiste oproepen van je partner. Godzijdank. Neem die vrijheid dus even voor lief, voor je het weet heb je het niet meer.

Neem een hobby

Je hebt alle tijd, maar het nuttig besteden daarvan is deel twee. Ga lekker bungeejumpen, voetballen, rugbyen of de hele dag bier drinken; dat is ook een hobby. Als vrijgezel kan je jezelf al snel verliezen in je werk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook tijd maakt in jouw drukke schema. Zo kan je bijvoorbeeld een vriendenteam starten. Dat raden we sowieso iedereen aan!

Check ook: 10 klassieke mannenhobby’s die iedereen kan leren

Single
Foto: James Coleman

Besteed aandacht aan jezelf

Nu jij de enige bent die zich drukmaakt om jou, moet je voor jezelf zorgen. Kijk of er dingen waar je niet tevreden over bent. Het is tijd om de beste versie van jezelf te worden. Waarom zou in de toekomst iemand je leuk vinden als je jezelf niet eens leuk vindt?

Geniet van de avonden uit

Als het weer mag dan… We bieden graag licht aan het eind van de tunnel. Er gaat een tijd komen dat we weer spontaan naar de kroeg mogen. Het allerbeste dat je dan kan doen is in alle rust genieten van je avond. Je bent single. Ga los. Neem een drankje, flirt veel en voor je het weet hengel je een visje binnen. Je mag praten met wie je wil. Er zal niemand zijn die jaloers wordt als je de serveerster bedankt. Heerlijk toch?

Single
Foto: John Arano

Mr. Worldwide

Je bent op dit moment hartstikke vrijgezel. Het singleleven geeft je zoveel vrijheid en je kan je eigen plan trekken. Hoe kan je nou het beste je tijd indelen? Blijf je gewoon thuis, dan kom je dagelijks koppels tegen die je kent. Wanneer de verveling toeslaat voel je pas eenzaamheid. Hoe kan je nou constant bezig zijn? Wat is de juiste plek hiervoor?

Hallo, ben je aan het slapen?  De reis van je dromen wacht op je. Ga backpacken en je hoeft nooit meer te dealen met koppels om je heen. Het zal nog weleens gebeuren, maar het reizen maakt het goed. Iedereen is alleen dus vrienden maken is in een oogwenk gebeurd. Alle backpackers zitten in het zelfde schuitje en hebben dus behoefte aan sociaal contact.

Je hebt gelukkig nog je vrienden

Je maten zijn alles voor je. Het gezegde  bro’s before ho’s is er niet voor niets. Neem dus goed de tijd om gezamenlijk met je amigo’s flink te genieten. Elke dag naar dezelfde plek is ook na een tijdje saai. Plan daarom een vriendenvakantie in. Dit staat garant voor een onvergetelijke tijd. Zon, zee, vrouwen en gewoonweg liters drank. Op deze manier overleef je het vrijgezellenleven als een koning.

Single
Foto: Cassie Gallegos

Denk niet normaal na, ga voor impulsiviteit

Normaal leven is ook zo saai. Dag in en dag uit hetzelfde doen dat gaat toch vervelen? Wees impulsief en doe dingen in je eentje. Ga solliciteren voor een droombaan. Bereid je voor op een marathon. Je kan het natuurlijk nog beter maken en je schrijft je in voor een talentenjacht. Wil je nou niet direct op het internet viral gaan? Doe dan mee aan kleine talentenjachten in dorpen waar je nog nooit geweest bent. Het gaat erom dat je de gekste dingen mee kan maken. Je wordt de moderne Yes Man.

Leer mensen kennen op een andere manier

Je houdt het lekker rustig en bekijkt dag tot dag. Helaas is altijd alles hetzelfde. Je praat elke dag met dezelfde mensen en hebt behoefte aan iets nieuws. Ga couch surfen bij mensen. Je kan natuurlijk ook bij een sekte gaan. Raden het niet aan, maar je moet doen waar jij gelukkig van wordt. Hou je toch niet zo van vreemde slaapplekken, dan spreek je random mensen aan waar je een goed gevoel bij hebt. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Single
Foto: Long Truong