De Nederlandse vrouw flirt weinig. En dat komt door ons!

De conclusies die we na onze (buitenlandse) avonturen kunnen trekken zijn de volgende: 1. wat wonen er toch een stel mooie vrouwen in het buitenland, maar in Nederland zijn ze nét wat mooier. 2. wat zijn de vrouwen een partijtje lang in Nederland. 3. wat zijn we toch een geëmancipeerd landje én 4. waarom wordt er niet geflirt?

Nou, daar heb jij zelf dus een heel groot aandeel in!

Emancipatie

Wat betreft de rolverdeling tussen mannen en vrouwen zijn we in Nederland aardig vooruitstrevend. Ga je een beetje zuidelijker en je ziet geen man zijn eigen overhemd strijken. Wat dat betreft hebben we het heel goed gedaan. Er gingen zelfs campagnes van SIRE dat we jongens weer jongens moeten laten zijn, waar zeker een kern van waarheid in zit.

Vooral op het gebied van flirten. Want hoe fijn we het allemaal ook vinden dat mannen en vrouwen gelijk zijn en dat we iedereen zichzelf laten zijn, tóch zijn er grote groepen mensen die zich ook heel goed kunnen vinden in een traditionele rolverdeling. Juist als het op flirten aankomt! Hoewel vrouwen steeds vaker het voortouw nemen, worden ze het liefste versiert en willen ze zien dat een man zijn best voor haar doet. En dat is logisch! Voornamelijk omdat ze zelf vrijwel nooit hun best hoeven doen…

Alleen al als kijkt naar de cijfers van Tinder. Uit een Brits onderzoek uit 2016 blijkt dat gemiddeld maar 0,6% van de naar rechts geswipete vrouwen een match is. Andersom is dit 10%! En zo is het ook in real life.

Kip vs. Ei

De eeuwige vraag hè: wat was er eerder? Eigenlijk gaat het daar niet om, maar wel om wie er als eerste mee ophoudt? Waarmee? Vertel me meer? Nou, het feit dat de Nederlandse vrouw niet zo veel flirt heeft te maken met dat wij Nederlandse mannen er over het algemeen niet heel goed in zijn. Maar waarom lukt het in het buitenland dan wel? Dat komt omdat je wellicht geen idee hebt wat het verschil is tussen flirten en versieren.

, De Nederlandse vrouw flirt weinig. En dat komt door ons!

Flirten vs. versieren

Simpel gezegd: flirten is onschuldig en vaak doelloos. Je ziet iemand die je op een bepaalde manier aantrekt en je flirt een beetje. Les maîtres de l’amour, de Fransen, definiëren flirten als faire la court sans but précis, ofwel de ander het hof maken zonder een duidelijk doel.

Dit kan in een bepaalde setting soms leiden tot een versierpoging van een van de twee (of drie), maar is zeker niet altijd de insteek geweest. En dit is waar veel mannen, niet alleen Nederlandse hoor, de fout in gaan. Als een vrouw flirt, flirten wij mannen terug en rennen er bij wijze van spreken direct achteraan om haar nummer te vragen of om kadootjes voor haar te kopen. Fout natuurlijk, want het was geen versierpoging. Ze wilde alleen een flirterige reactie terug, zodat jullie beide met een glimlach je dag konden vervolgen. Want dat is toch heerlijk!?

Flirten

Hoe tof je leven en je werk ook is (of lijkt op Instagram), onze dagen zitten vol met voorspelbare shit. Hoe leuk is het dan als je bij iemand die je wel interessant lijkt een lach op zijn/haar gezicht kan toveren met een simpele en onschuldige flirt? Doe dit met een vleugje humor en een knipoog en ieders leven wordt een stuk spannender. Dus zullen we er collectief weer aan beginnen?

Dan moeten wij mannen wel beloven dat we niet als een stel goed afgetrainde hongerige honden met kwispelende staarten zitten te wachten totdat de baasjes het startschot geven voor onze avances.

We zullen zien dat de Nederlandse vrouwen zich dan ook meer open gaan stellen voor flirterig gedrag. Als wij ons wat meer hard to get opstellen, zullen vrouwen er ook meer uitdaging in gaan zien en wat meer hun best doen. En leven we allemaal nog lang en gelukkig!

Versieren

Oké, onschuldig flirten dat moet lukken. Maar als een vrouw nou wél versierd wilt worden? Wat de emancipatie van de afgelopen jaren ook heeft geflikt is dat vrouwen openlijk uit mogen komen voor hun sexualiteit. Het is tegenwoordig helemaal prima als ze puur en alleen in je broek probeert te komen. Vrouwen hebben immers net zo veel behoeften als wij. Tóch vinden de meeste dames het toch wel lekker als de man het initiatief neemt. En laten wij Nederlanders daar nou veel te subtiel voor zijn. We zijn te verlegen, te respectvol en beschaafd. En dat vinden vrouwen verre van sexy. We zijn dus doorgeschoten. Tuurlijk, je moet iedereen met respect behandelen, maar je moet wel ballen tonen. Nee niet letterlijk, heren. Hoe je het dan wel moet doen hebben we op papier gezet, samen met ons vrouwenpanel. Check hier hoe vrouwen het liefst versierd willen worden.

, De Nederlandse vrouw flirt weinig. En dat komt door ons!

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…