Iconische filmkoppels waar zelfs wij mannen jaloers op zijn

CREDITS: Screenshot Spectre | Colombia Pictures

Couple goals, een gegeven waar veel mensen van moeten kokhalzen. Inclusief wij. Toch heb je waarschijnlijk een koppel of een icoon waar je toch een speciaal gevoel bij hebt. Of het nu gaat over de lifestyle of de kleding, zonder dat je het doorhebt kopieer je veel van bekende figuren. Niets mis mee, want we kunnen veel leren van deze iconische filmkoppels.

Dit zijn de meest iconische filmkoppels aller tijde

Er zijn natuurlijk een paar koppels die veel voor mensen speciale herinningen oproepen. Vandaar dat we de meest iconische koppels voor je op een rijtje hebben gezet:

Jack & Rose

Alhoewel de relatie misschien vanaf het begin al gedoemd was, is dit misschien wel het meest iconische stel in de filmwereld. Het stel wordt dramatisch verliefd op elkaar op een zinkend schip. Het is dan ook hartverscheurend wanneer Jack aan het einde van de film naar de bodem van de oceaan zinkt, terwijl Rose zijn hand los laat.

Het leuke aan Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is, dat ze niet alleen in de Titanic een koppel speelde maar ook in de film Revolutionary Road. Helaas delen ze die liefdespassie niet in het echte leven.

Danny & Sandy

De liedjes, de dansmoves, de kleding en het drama-verhaal van twee tieners uit de jaren ’50 kan eigenlijk alleen maar leidde tot een iconisch koppel. Badboy Danny en onschuldig meisje Sandy uit de film Grease delen een heftige liefde voor elkaar die op het eerste moment niet door iedereen wordt gewaardeerd.

https://www.instagram.com/p/CCReflfHkIz/

Bonnie & Clyde

Bonnie en Clyde, oftewel het meest gezochte stel ooit, kan zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het koppel beroofde banken, overvielen mensen, gebruikte wapens en kende geen angst. Over dit letterlijke power couple, uit de vorige eeuw, wordt vandaag de dag nog steeds gepraat. Omdat ze zich geen leven achter tralies konden voorstellen, en ook geen leven zonder elkaar, maakte ze aan het eind van hun verhaal samen een einde aan het leven.

https://www.instagram.com/p/CCX3qAxn6Ob/

Baby & Johnny

Ondanks hun grote leeftijdsverschil vlogen de vonken er vanaf bij Baby en Johnny in de film Dirty Dancing. De film heet niet voor niets zo, want het kon er nog wel eens heet aan toegaan. Niet alleen hun leeftijd stond op het begin in de weg van hun liefde, maar ook het feit dat de twee uit totaal verschillende klassen kwamen. Liefde overwint alles, want ook deze twee hebben uiteindelijk een happy end gekregen.

Edward & Vivian

Een rijke zakenman en een prostituee. Je zou zeggen dat dit gedoemd is om fout te gaan. Toch hebben ze het tegendeel bewezen. Vivian, die gespeeld werd door Julia Roberts, ziet dat er meer in het leven is dan prostitutie en ze wordt een sterke vrouw. Edward, die gespeeld wordt door Richard Gere, komt om in het geld en wil niet toegeven dat hij gevoelens begint te krijgen. Toch vallen de twee als een blok voor elkaar en kunnen ze niet ontbreken in dit lijstje.

James Bond & Moneypenny

Oké, ze mogen dan misschien niet echt een koppel zijn. Toch keert Moneypenny elke James Bond-film weer terug. Er is altijd wel wat seksuele spanning tussen die twee en eigenlijk hoopt iedereen dat ze een keertje met elkaar aanpappen.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…