Porsche en Boeing gaan samenwerken om vliegende auto’s te ontwikkelen

CREDITS: Porsche

Porsche timmert stevig aan de weg van elektrische mobiliteit met de Taycan, maar vliegen kan hij nog nét niet. Jammer, want we dromen met z’n allen natuurlijk al jaren van vliegende auto’s. Goed nieuws, want Porsche en Boeing slaan nu de handen ineen om deze droom te verwezenlijken. Samen willen ze de uitbreiding van het stadsverkeer naar het luchtruim verkennen. Beide bedrijven willen hun inzichten in hun markt combineren tot de mobiliteit van de de toekomst.

Porsche en Boeing slaan de handen ineen

Porsche wil zijn bereik als sportwagenfabriek vergroten door een nog meer toonaangevend merk te worden op het gebied van mobiliteit. Door een partnerschap met Boeing aan te gaan willen ze de kennis vanuit beide disciplines gaan combineren. Het doel is om het stadsverkeer in de derde dimensie te ontwikkelen en een marktsegment te openen voor de toekomst.

Hoe moet de toekomst van mobiliteit er dan uit gaan zien?

Naar aanleiding van een studie van Porsche uit 2018 wordt voorspelt dat de stedelijke luchtmobiliteit na 2025 nog sneller zal worden. Om op deze ontwikkeling in te spelen willen ze een volledig elektrisch concept ontwikkelen wat in staat is verticaal te starten en te landen. Hoe dit eruit moet gaan zien laten ze zien in hun toekomstvisie. Er is nog maar weinig beeldmateriaal te vinden, maar zodra er updates zijn hoor je het natuurlijk van ons!

Porsche Boeing

Porsche Boeing
Foto: Porsche