Must-watch: docu van Porsche over 24 uur van Le Mans en Nürburgring

Regisseur James Routh heeft 25 dagen lang het team van Porsche gevolgd in de aanloop naar de twee meest iconische autoraces van de wereld. De 24 uur van Le Mans en de 24 uur van de Nürburging. Het zijn twee slopende races die vorig jaar precies een week na elkaar werden gehouden. Een ongekend lange periode van druk en totale focus voor zowel de coureurs als het team van Porsche.

Porsche documentaire Endurance

Endurance is een documentaire van 90 minuten waarin je een spectaculair kijkje achter de schermen bij Porsche. Van de voorbereidingen voor de race in Le Mans tot aan de testritten in Italië: Routh mocht overal bij zijn.

In de documentaire komen vele grote namen aan het woord zoals de directeur Factory Motorsport, Pascal Zurlinden. Maar ook coureurs zoals Kévin Estre, Micheal Christensen, Laurens Vanthoor en Matt Campbell geven een inside look wat betreft de enorme spanning die ze ervaren.

Stress, emotie, grenzeloze toewijding en passie zijn de sleutelwoorden tot succes. En dat is precies wat in deze documentaire naar voren komt. De enorme strijdlust, maar ook de tegenslagen die het team meemaakt worden niet weggelaten.

porsche docu

Wagens

In de docu spelen de wagens niet zo zeer een hoofdrol, maar we kunnen ze niet helemaal achterwegen laten. Zo komt een dikke Porsche 911 RSR en een 911 GT3 voorbij. Twee auto’s die het klusje toch maar even hebben geklaard.

De regisseur

Endurance is vanaf nu op Youtube te bekijken en later deze week zal hij ook op Amazon Prime verschijnen. De gehele docu is geregisseerd door James Routh. Misschien gaat er nu niet gelijk een belletje rinkelen maar deze beste man kan wel wat. Als we zeggen dat hij ook de regisseur is van de Netflix documentaire Formule 1: Drive to Survive klinkt hij vast al wel bekender. Daarnaast heeft hij ook documentaires als Panorama en Amazing Hotels achter zijn naam staan. We zullen eens gaan kijken of Endurance net zo dik is als de hitserie op Netflix.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…