Urbanbozz komt met ode aan Australische mugshots uit de 20’s

CREDITS: Marc van Beek | Urbanbozz

Picture this, Australië jaren ’20. De opkomst van de typemachine en de fotografie. De gevangenissen van deze strafkolonie, iedereen stuurde ze daar naar toe, waren overvol en onoverzichtelijk. Het idee was dat er een beetje structuur moest komen, dus er werden dossier aangelegd van de gedetineerden.

Omdat fotografie ineens super hip was, kon dit ontbreken dus werd er gezocht naar een geschikte fotograaf. Er waren er maar twee in heel Australië, waarvan één het wel wilde doen als hij de creatieve vrijheid kreeg. De boys moesten uit de boeien en in pak verschijnen voor deze ‘mugshots’. Inmiddels is de collectie foto’s van deze schurken natuurlijk legendarisch. Reden genoeg om er iets tofs mee te doen, dachten de heren van Urbanbozz (bekend van de lederen tassen en Peaky Blinders collectie).

Urbanbozz ‘Made to Measure’ collectie

Als ode aan de geboorte van de mugshot in Australië heeft Urbanbozz de ‘Made to Measure’ collectie in het leven geroepen en laten fotograferen in dezelfde stijl. Voor deze ‘Guilty’ fotoserie hebben ze de koppeling gemaakt met een van de beroemdste criminele organisaties uit deze tijd: de Peaky Blinders. Niet snel nadat ze in Australië begonnen met het maken van mugshots werd dit in andere landen overgenomen. Zo ook in Engeland. Check vooral ook de mugshots van de échte ‘Peaky Blinders’.

Guilty

Tommy, Arthur, Charlie, Finn, Danny en Michael komen allemaal terug in de Guilty fotoserie van Urbanbozz. Allen natuurlijk in de tweed pakken, typerend uit die tijd. Heb je een feestje, trouwerij of vind je de stijl, zoals wij, gewoon heel hard? Check dan of er wat tussen zit voor je:

Check hier de volledige collectie.