Peaky Blinders-schrijver bevestigt: seizoen 6 is af!

CREDITS: Peaky Blinders

Schrijver Steven Knight heeft in een interview met BBC bevestigd dat hij klaar is met het schrijven van Peaky Blinders seizoen 6. Knight geeft aan in het interview: “Ik ben net klaar met het schrijven van Peaky Blinders seizoen 6 en het is de beste tot nu toe, maar dat zeggen we altijd.” De populaire serie is gebaseerd op een verhaal dat de vader van Steven Knight hem vroeger heeft verteld. Dat het zo’n hit zou worden had de schrijver natuurlijk nooit durven dromen. Als we hem moeten geloven wordt het dus alleen nog maar beter.

Het verhaal van Peaky Blinders seizoen 6 is af

Naast dat Knight weer het script heeft geschreven voor seizoen 6 keert ook Anthony Byrne terug. Daardoor is hij de enige regisseur die meer dan één seizoen de leiding heeft op de set. In augustus 2019 las hij de scripts, die Steven destijds aan het schrijven was. In een interview met GQ gaf hij aan dat het plan was om begin november klaar te zijn seizoen zes. Starten met filmen stond op de planning voor begin 2020. Er vanuit gaande dat nu, begin januari, naar buiten is gekomen dat het script af is, zal het ook nog een paar maanden duren voordat het filmen begint.

peaky blinders seizoen 6
Foto: Peaky Blinders

Andere rol Tommy Shelby?

Byrne heeft ook al een tipje van de sluier gegeven over het verhaal. Al is het wel maar een héél klein tipje. Hij geeft aan dat Tommy Shelby een heel lang spel moet spelen, waardoor hij geduld en kalmte moet tonen. In het nieuwe seizoen gaat Tommy vechten tegen zijn eigen instincten en gedrag.

Cillian Murphy zelf is in ieder geval weer helemaal klaar om zijn rol als de stijlvolleTommy Shelby te hervatten. Het einde van seizoen vijf was natuurlijk een angstaanjagend moment voor alle fans omdat er geen duidelijkheid werd verschaft of Tommy Shelby ooit nog wel terug zou keren in de f*cking vette serie.

peaky blinders seizoen 6
Foto: Peaky Blinders
Peaky Blinders seizoen 6, Peaky Blinders-schrijver bevestigt: seizoen 6 is af!
Foto: Peaky Blinders
Peaky Blinders seizoen 6, Peaky Blinders-schrijver bevestigt: seizoen 6 is af!
Foto: Peaky Blinders