De yogasnuiver: check of jij er ook een bent!

CREDITS: Wolf Of Wall Street

Het is misschien herkenbaar. Maandag tot en met vrijdag gaat ‘ie helemaal lekker. Vroeg opstaan, gezond ontbijtje, hard werken en ‘s avonds nog tijd vrij maken om een uurtje te zweten in de sportschool. Healthy lifestyle, happy life. Toch lijkt er in het weekend iets te veranderen in de hersenen. Waar de werklast van je schouders valt, ontstaat de behoefte om de ‘last’ van een gezond leven ook even te laten rusten. In het weekend hebben veel mensen de neiging naar alles wat God verboden heeft. Herkenbaar? Voor veel kennelijk wel, want het begrip yogasnuiver is nu in de running voor woord van het jaar.

Yogasnuiver

We leven in tijden van social media, transparantie en work hard, play hard. De meesten van ons zijn er fanatiek mee bezig: een verstandige, gezonde levensstijl. Er is altijd leven in sportscholen, gezonde maaltijden zijn het nieuwe fastfood en we verdiepen ons steeds meer in onze lichamelijke toestand. Een goed lichaam en fit zijn is tegenwoordig essentieel voor een succesvol leven. Echter lijken we deze motivatie (en goede wil) af en toe flink uit het oog te verliezen met de komst van het weekend.

Zodra de wijzers 16:00 aanwijzen op vrijdagmiddag, worden veel mensen overvallen door gevoelens van Korsakov. Ze vergeten dan even de focus op hun fitte leventje.  Alcohol, feesten, drugs en tot overmaat van ramp vaak een vers pakje peuken in de kontzak. Ja, weekend haalt het slechtste in ons naar boven. Er is een flink contrast tussen de fris en fruitige Erik op maandag achter zijn bureau, en de Erik die laveloos in de wc van de lokale bar met een sleutel in zijn neusgat staat. Zoals Erik zijn er zovele, dat blijkt. Hoe je het noemt? De yogasnuiver. En dit geniale woord is nu in de running voor woord van het jaar.

Yogasnuiver, woord van het jaar?

Of je nu wel eens in de verleiding komt om met je neus in het witte goud te duiken, of niet: het fenomeen van de yogasnuiver is waarschijnlijk voor veel mensen herkenbaar. Het begrip betekent letterlijk: mensen die doordeweeks enorm gezond leven, maar dit in het weekend teniet doen door regelmatig vol in de chemische middelen te duiken. En al zit natuurlijk niet iedereen elk weekend aan de coke, veel van ons hebben wel de neiging om de healthy lifestyle flink te verwaarlozen tegen het einde van de week.

Yogasnuiver is overigens niet het enige nieuwe woord dat mee doet aan de competitie. Andere woorden die genomineerd zijn voor woord van het jaar zijn o.a. testosterontweeter, drankhangen, primarkpremie, practivisme en balanstrutje. Altijd lekker om weer even je vocabulair te verbreden toch?

Foto: Scarface
Total
1
Share