Review: Where The Wild Things Are Festival

Eén ding is zeker: ‘The Wild Things’ waren twee weken geleden in Zeewolde. Centre Parks de Eemhof, om precies te zijn. Een verbaasd gloed over je gezicht begrijp ik best na deze statement, maar het is echt zo. Er vond namelijk het festival ‘Where The Wild Things Are’ plaats. Een weekend lang feesten met ‘Festival-lusten’ en zonder ‘Festival-lasten’, waarmee bedoeld wordt: slapen in een tent, in de modder. Poepen in hele smerige dixies, overal rotzooi, dat soort dingen. En daarmee hebben ze echt de spijker op de kop geslagen!

Wild Things

Het festival is zo wild als dat je het zelf maakt, maar overdag een stuk meer tranquilo dan veel andere festivals, zoals bijvoorbeeld Lowlands. Gedurende de dag chill je ‘m lekker in het tropische zwemparadijs of op het terrasje van je bungalow. En ‘s avonds ga je wild. De line-up was niet helemaal ons ding, vrij ‘poppy’, maar ook veel hip-hop en rockmuziek, maar vele gingen er op uit hun plaat. Mijn hoogtepunt was zeker het ingelaste reserveoptreden van Gallow Street, een soort moderne klezmer/bigband. Maar ook De Jeugd van Tegenwoordig was weer genieten.

Daarna is het snel naar de bungalowtjes waar al snel rijen vormen, want er mogen niet te veel gasten in. Gelukkig is er veel keuze en dus goed zoeken naar de bungalow met de vetste muziek om daar de rest van de nacht door te halen. Daarna lekker op je ANWB-fietsje over het park naar je eigen bungalow en heerlijk slapen in een fatsoenlijk bed.

Festival in bungalowpark

Festivals in bungalowparken zijn niet uniek, maar ook nog niet heel regulier. Dat mag van mij wel veranderen, want ‘s ochtends wakker worden met een beetje luxe is echt chill. Veel zullen zeggen ‘niet het échte festivalgevoel’, ik zeg ‘een nieuw soort festivalgevoel’. Goed geregeld!

 

Total
0
Share