Wat een avondje uit in 50 verschillende steden kost

newsWe zijn gek op een fijne stedentrip en op een goed avondje uit. De gouden combinatie is uiteraard een lekker avondje helemaal losgaan op jouw ultieme vakantiebestemming. Want dat maakt je stedentripje pas echt af. Nu kan de prijs van een biertje of G&T kan per bestemming nogal verschillen. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet welke stad de goedkoopste en welke stad de duurste optie is, om helemaal los te gaan.

Avondje uit

Nu verschilt de prijs van een avondje uit nogal eens per stad. HometoGo zocht uit in welke stad je het goedkoopst en in welke stad je het duurst op stap kan. De prijs van een biertje of mixdrankje verschilt nogal per land! Kaapstad blijkt by far de goedkoopste optie te zijn en New York en Las Vegas kan je beter vermijden. Het verschil tussen deze steden is zo’n €60,-. Dat zijn omgerekend nog al wat biertjes! Hoewel dat er aan ligt naar welke stad je gaat natuurlijk.

Per stad zijn de gemiddelde kosten uitgerekend voor de entreekosten, een biertje, een mixdrankje en een shotje. Dit bij elkaar opgeteld is de gemiddelde prijs van een avondje stappen. In de meeste steden ben je klaar voor €20,- tot €30,-. Maar er zitten een aantal bizarre uitschieters tussen!

avondje uit, Wat een avondje uit in 50 verschillende steden kost
Foto: Joel Mathey

Goedkoopste optie

De beste optie voor een goedkoop avondje uit is Kaapstad. Je betaalt daar gemiddeld €12,86 voor entree, een biertje, mixdrankje en shotje. Een andere optie en iets dichter bij huis is Warschau. Gemiddeld kost een avondje stappen daar €15,06. Een aanrader is dan een lekker shotje wodka – hier betaal je gemiddeld €1,91 voor! Op de derde plek staat ons eigen Den Haag. Hier zou je gemiddeld voor €20,05 een avondje los kunnen gaan.

Duurste optie

Een plek die je beter kan vermijden als je minder breed bij kas zit: Ibiza. Je raadt het misschien al, maar op dit party eiland – en dan met name Ibiza Stad – is écht alles duur. De gemiddelde entree kosten zijn €50,- en een gemiddeld avondje stappen zou je €86,- kosten. Misschien toch een andere stad overwegen?

Ook de Verenigde Staten kan je beter vermijden aangezien New York en Las Vegas allebei vrij prijzig zijn in entreekosten en een mixdrankje. Voor ongeveer €50,- en €60,- gemiddeld kan je hier op stap.

Overzicht

Hieronder vind je het volledige overzicht in welke steden je helemaal los kan gaan en waar je je beter een beetje kan inhouden. Wij zeggen, even door lezen en plannen maar!

HomeToGo
Foto: HomeToGo