5 Redenen waarom Tel Aviv de perfecte citytrip is

Tel Aviv is momenteel the place to be. De ‘officieuze hoofdstad’ van Israel heeft namelijk zó veel te bieden, dat het eigenlijk gek is dat het nog niet door heel Europa omarmd is. Tijd om daar verandering in te brengen, want in de stad die ook wel ‘The Playground of the Middle East’ genoemd wordt, ben je voor een prikkie!

Het bruist er van de energie, het heeft een zeer stabiel Mediterraans klimaat, de mensen zijn vriendelijk en het is westers genoeg dat je er ook in de avond prima over straat kan! En zo nog tig redenen. Dit zijn de hoofdredenen om volgend jaar een weekendje met je vrienden naar Tel Aviv te boeken:

5x Waarom Tel Aviv je volgende vriendenweekend bestemming is

1. Je kan er bizar goed uitgaan

De Israeliërs weten wel hoe ze een feestje moeten vieren. In Tel Aviv vind je de dikste clubs van de regio, waar de grootste DJ’s optreden. Allenby Street is the place to be. Dit is een relatief klein oppervlakte waar wel 20 nachtclubs gevestigd zitten. Hier vind je altijd iets dat bij je past! Ook het gebied rondom Ha’Nammal (Tel Aviv Port) is tof om in de nachtelijke uurtjes te bezoeken. Het barst hier van de beach clubs!

Ga als je in deze stad gaat stappen niet te vroeg op pad, want vóór 2 uur is er niet veel te doen in de clubs. Daarvoor zijn er gelukkig nog talloze barretjes en pubs.

Tel Aviv party

2. Het strand

Wat maakt een stad als Barcelona zo populair? Het klimaat, de vele uitgaansgelegenheden, maar vooral ook het strand! Dit heeft Tel Aviv ook! Banana Beach is de populairste, wat ook vol zit met toffe strandtentjes. Elke middag verandert dit strand in ‘Drummers Beach’, door de vele straatartiesten die het strand overnemen. Heel bijzonder, maar ook heel druk.

Ga je liever naar een rustiger strand, dan is Givat Alia Geach in de buurt van Jaffa een betere optie. Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden waar het rustiger is. Het beste is om je hierin te laten leiden door de locals, die weten de beste manieren om de toeristen te ontlopen en ultiem te chillen bij een hidden gem.

Het klimaat maakt het van maart tot november lekker om te genieten van de stranden van deze Mediteraanse stad.

Tel Aviv strand

3. De goede restaurants en hippe eettentjes

In Tel Aviv hangt echt een eetcultuur, vandaar dat het ook vol zit met toffe eetgelegenheden. Zo kan je er (heel hip) élk moment van de dag ontbijten en heb je de keuze tussen extreem culinair tot heel vrijblijvend eten op een kapotte bank, wat op een of andere manier een hele toffe sfeer neerzet. Ga je liever voor de eerste optie dan is Herbert Samuel, van chef Yonatan Roshfeld bekend van Israeli Masterchef. Deze kerel zal je laten zien wat Israel in huis heeft op culinair gebied. Andere leuke tentjes zijn Mezcal (Mexicaans), Café Europe (shared) en Messa Restaurant (niet goedkoop, maar alles klopt).

Tel Aviv terras

4. Het is heerlijk om er uren rond te lopen

Tel Aviv is pas een eeuw oud, waardoor het geen historische stad is. Tóch heeft de stad natuurlijk een hele recente historie, wat je terug ziet aan de vele musea. Maar het leukste in ‘de Witte Stad’ is toch wel gewoon lekker door de wijkjes heen slenteren en af en toe een barretje, kunstgalerij of winkel binnen lopen. De smalle straatjes en mooie huisjes maken de stad enorm fotogeniek en zijn ze perfect als je van plan was om aan je Insta game te werken.

De wijk Jaffa is tof. Het bijzondere hieraan is dat dit vroeger een grotere stad was dan Tel Aviv zelf. Ze hebben in de 50’s Tel Aviv aangetrokken en bij de stad gevoegd. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa, wat ‘mooi’ betekent, leuk om doorheen te lopen. Er zijn goede eettentjes, veel kunst en een relaxte sfeer

Florentyn is het Brooklyn van de stad. Dit was de eerste Joodse wijk buiten Jaffa en ademt een hele hippe sfeer. Ook wel vergelijkbaar met Friedrichshain in Berlijn. Wil je hier op stap, ga dan naar Hoodna.

De aorta van de stad is Rothschild Boulevard, een 900 meter lange straat met een park in het midden. Dit is het échte centrum van Tel Aviv. Mag je niet niet missen. Aan het uiteinde van deze Boulevard vind je de wijk ‘Neve Tzedek’, wederom een hippe Joodse wijk met toffe shops en leuke restaurants. 

Tel Aviv Jaffa

5. De vrouwen

Last, but not least: the ladies. Sommige landen hebben het: Colombia, Zweden, Brazilië, Australië en Nederland ook wel (tóch?), ze barsten van de mooie vrouwen. Israel past ook zeker in dit rijtje thuis! Een mooi voorbeeld? Bar Rafaeli (video).

Een bijkomstigheid is dat zowel de mannen als vrouwen dienstplicht hebben in Israel, ofwel vrouwen in uniform. Ondanks dat het voor ons niet zo’n ding is als andersom, doet het toch iets met je. Er is zelfs een Instagrampagina genaamd ‘Hot Israeli Army Girls’. Genoeg redenen om even polshoogte te gaan nemen, toch?

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…