Bij Schiphol komt een permanent festivalterrein

Het festival seizoen is eigenlijk al voorbij. Hier en daar sluipen de laatste festivalletjes de achterdeur uit. Het wordt dan ook een stuk kouder en we kunnen nu al niet wachten op het festivalseizoen van volgend jaar. Wat we je nu al kunnen vertellen is dat er plannen zijn voor een permanent festivalterrein in PARK21 Amsterdam. De organisaties ID&T en Mojo zijn al druk bezig met plannen. Dat klinkt niet slecht…

permanent festivalterrein 4

Permanent festivalterrein bij Amsterdam

Voor alsnog is Park21 een ongebruikt groen recreatiegebied bij het Haarlemmermeer. Door kritiek op de trage voortgang van het terrein is de gemeente dus druk aan het zoeken. ID&T is geen onbekende rond dit gebied. Het organiseert al een tijdje Mysteryland bij het Floriadeterrein, niet veel verderop. Hier kan de organisator alleen niet doorgroeien en blijft het hangen op 60.000 bezoekers. Daarentegen hebben ze bij Park21 de mogelijkheid om door te groeien tot 100.000 bezoekers. Mojo is een van de grootste, als het aankomt op het organiseren van concerten, ook daarvoor een uitstekende plek. Het voordeel van dit permanent festivalterrein is dat het weinig tot geen geluidsoverlast zal bieden vanwege de afgelegen plek.

permanent festivalterrein

Park21

Het park, vlakbij Schiphol, moet daarnaast ook een uitkomst bieden aan het grote aantal toeristen. Dat betekend dus dat er een goede infrastructuur moet komen. Dit zit vooralsnog in de ontwerpfase. Hier staat ook het plan in om een riolering aan te leggen. In plaats van een Dixi onder je bil, zit je straks dus lekker op een porseleinen bril tijdens festivals. Verder is het de bedoeling dat er een meer komt voor watersport, een themapark en verschillende boerderijen voor verse groenten en vlees. We weten niet hoelang dit kan gaan duren. Aangezien de plannen nog niet rond zijn, hoef je dit volgend jaar nog niet te verwachten. Geniet dus nog maar van je openbare toiletje en drassige weilanden. Over een tijdje moet je het doen met porselein en stevige grasgrond. Mocht je ongeduldig zijn, kun je altijd nog het festival plezier elders zoeken.

permanent festivalterrein 5

Total
0
Share