Zo organiseer je een legendarische verjaardag

Tante Lien, Ome Joop en consorten worden opgetrommeld. Je neefjes rennen door de kamer, je oma zit voor zich uit te staren, want ze verstaat toch niks. Iedereen eet vieze slagroomtaart, daarna komt de ronde met kaasblokjes, leverworst en komkommer (als je geluk hebt zelfs ook nog met cervelaatworst), daarna kun je borrelnootjes en paprikachips verwachten en mocht het nou echt een topfeest zijn, slingeren ze de frietpan aan: minisnacks, en de bami- en nasiblokken blijven als laatste over. Elk jaar hetzelfde. Bij élk familielid, elke vriend en vage kennis. Waarom doen wij Nederlanders onszelf deze misère aan? Het kan ook anders!

3 Jaar Manify

Manify x Liqor43 BBQ15Laat ons mooie online magazine deze maand nou jarig zijn. We bestaan drie jaar! Natuurlijk moest dit gevierd worden, maar zonder kaasblokjes en zonder zitten in een kring. Wat dan? We wilde het graag redelijk intiem houden, knalfeesten hebben we immers genoeg deze maand. Al snel kozen we ervoor om een BBQ te hosten voor het hele team, plus aanhang. Maar hoe? We besloten eens te kijken hoe ze in andere landen verjaardagen vieren! Ons oog viel al snel op Spanje. Deze mensen weten hoe het moet! Fiesta!

Ingrediënten

Of je nou een buurtfeest, bruiloft, zakelijk evenement of een mini-festival organiseert, de ingrediënten zijn vaak hetzelfde. Het belangrijkste is dat alles tot in de puntjes geregeld is en heel moeilijk hoeft dat niet te zijn. Zo pakte wij het aan:

Goed eten

Spanjaarden weten hoe ze hun gasten moeten verblijden met eten. We besloten voor, op oude Jack Daniel’s vaten gerookte, zalm te gaan, biefstukspiezen, gemarineerde kip en meerdere tapasgerechten te gaan.

Goed drinken

Maar op elk feest is er maar één ding het belangrijkst en dat is booze. Je kunt een koelkast vol met bier in de tuin zetten (dat hebben we ook gedaan), maar hoe pak je dit nou echt goed aan? Je huurt gewoon een cocktailshaker in! Bewapend met (natuurlijk) tientallen Liqor 43 Original flessen, wisten wij wat voor avond ons te wachten stond. Voor de heren waren er heerlijke Brew 43 ‘hoptails’ met Tripelbier en voor de dames de Balón 43 met een frisse citroensmaak. Dit is hoe het hoort!

Entertainment

Als je besluit om het goed aan te pakken, moet je ook aandacht besteden aan entertainment! Natuurlijk is goede muziek van belang, vandaar dat een Flamenco gitarist ons tijdens het eten voorzag van een Spaans deuntje en voor daarna stond er natuurlijk een goede playlist klaar! Tijdens de inloop van de gasten is het altijd een beetje awkward, er is nog niemand, de hosts zijn nog druk in de weer. Wij lieten een ‘goochelaar’ Victor Mids-achtige mindfucks met de gasten uithalen, zodat wij onze laatste hand konden leggen op die gruwelijke zalm.

Goede gastenlijst

Ondanks dat, met genoeg cocktails achter de kiezen, iedereen elkaar wel aardig vindt, is het toch belangrijk om de juiste mensen uit te nodigen. Hierbij valt of staat je feest. Zorg dat er een aantal sfeerbepalers zijn en dat deze het goed naar hun zin hebben, dan komt het met de rest ook wel goed. Nodig geen mensen uit omdat het een ‘moetje’ is, maar alleen mensen waarvan je weet dat ze het leuk gaan vinden en waarvan jij hun aanwezigheid écht tof vindt!

Communicatie

Het laatste puntje is dat je je evenement goed communiceert. Met Facebook events is dat makkelijker dan ooit! Hype je feestje van te voren een beetje, zodat mensen er zin in krijgen. Maar ben ook mysterieus en doe het niet te ‘in the face’. Stimuleer dat je gasten al interactie hebben vóór het feest. Tijdens het feest doe als host even een kort woordje en geef je duidelijk aan wat de bedoeling is. Achteraf – en dit vergeten mensen vaak -, laat je mensen van de avond nagenieten door foto’s, video’s en evt. anekdotes te delen!

Disfruta!

Total
0
Share