Dit is de uitkomst voor een gezondere festivalbeleving

We zitten midden in de zomer en dus ook midden in het festivalseizoen. Dat betekent doordeweeks goed slapen, sporten groenten, fruit en af en toe een lekkere Weizen op het terras om het af te toppen. Maar in het weekend resulteert dit zich toch vaak in het tegenovergestelde. Slapen? No way. Sporten, dat doe je dan wél weer in bed. En iets groens? Ja, Heineken misschien. En het enige ‘Weizen’ dat je in het weekend naar binnen gooit gaat niet via je mond..

Ofwel, het is dus pure schadebeperking waar jij doordeweeks mee bezig bent. Maar stel dat er nou een magisch goedje was dat jou in het weekend ook op het juiste pad houdt, zonder dat je daar al te veel je ruige levensstijl voor hoeft aan te passen. Want zeg nou eerlijk: de foodcorner op een festival ruikt heerlijk, maar ben jij er ooit geweest? Precies.

De eerste shakevreters zijn al gespot

Een trend die we deze zomer op veel weekenders terug zien zijn maaltijdshakes. Gezonde shakes die jouw lichaam vol stoppen met de vitaminen, proteïne, koolhydraten en mineralen die jij nodig hebt. Als je 12 uur aan een stuk op de Sleepless Floor wilt staan, dan zul je tóch wat bouwstoffen in donder moeten hebben. Het mooie hiervan: de kater wordt ook nog eens minder heftig!

Scoopie d’r bij!

Neem de shakes van Vitaminfood bijvoorbeeld, deze bevatten per shake 33% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze essentiële bouwstoffen. Neem je drie van die shakes? Dan zit je gebakken voor de rest van de dag. Ik zou zelf aanraden het in de middag te combineren met al het lekkers uit de foodcorner, maar je kan er van op aan dat je er niet slechter van wordt. Je zou verwachten dat de shakes vol met suiker zitten, maar no worries. Het product is volledig suikervrij en bevat geen kunstmatige kleur-, geur-, smaak- en zoetstoffen en is daarnaast ook nog eens 100% veganistisch. Woohoo, peace!

Balans

Foodies, wetenschappers, journalisten en marketeers roepen altijd van alles wat en het is vaak nog tegenstrijdig ook, maar van een ding kunnen we uit gaan. Drank en drugs zijn slecht voor je lichaam en sporten, slapen en een gebalanceerd eetpatroon zijn goed voor je. Maar wat slecht voor je is kan wel voor leuke herinneringen zorgen, dus doe alles met mate(n). En als er dan een sappie is, waardoor je een gezonde levensstijl enigszins kan doortrekken in het weekend. Dan zou ik zeggen: hatjeeee!

Joe

MELT_gekkies

Total
0
Share