KaZantip: Het heftigste festival ter wereld?

Een keer per jaar is de wereld er een republiek rijker. Deze republiek bestaat een maand lang in de zomer en je hebt een visum nodig wil je deze republiek binnen komen. En dat wil je! Je moet er alleen voor naar Oekraïne. Aan de kust van de Zwarte Zee vindt KaZantip plaats. Dit elektronische muziekfestival is ooit begonnen als kleinschalig surffeest en nu is het een van de meest omvangrijke en langstdurende muziekevenementen ter wereld. Het kleine dorpje Popov kan er het hele jaar op teren.

KaZantip Republic

Zoals ze zelf zeggen is KaZantip totaal geen festival, maar ze kunnen niet precies zeggen wat het wel is. Beetje aandachttrekkerij lijkt me, want het is gewoon een uit de kluiten gewassen festival. In ieder geval lijkt het ook veel op een republiek, want er is een PreZident, ministeries en een grondwet, waarin voornamelijk staat dat je jezelf vrij moet voelen maar anderen niet tot last moet zijn. Het hele concept is tot in de details uitgewerkt en als je gaat doe je dus mee aan een hele totaalbeleving!

Los op KaZantip

KaZantip suitcase

Prima dat het allemaal zo mooi uitgewerkt is, maar als je je Visa (in de vorm van een geel koffertje) binnen hebt wil je gewoon helemaal naar de haaien gaan. En dat kan, want vele grote DJ’s hebben er al gedraaid. Het bier kost een euro’tje en wodka twee. Dus je kan er flink los gaan. Het is best een wazig gebeuren want je hebt geen besef meer van dag en nacht. Constant is er wat te doen, een maand lang! Het kan goed zijn dat je even aan het chillen bent bij de zee, dat links van je iemand staat te dansen als een gek en rechts van je iemand ligt te slapen. Voor je ligt een stel te vozen en achter je staat Carl Cox lekker te draaien.

Het hoeft dus allemaal niet veel te kosten, alleen het is niet echt om de hoek. Maar je kan er vanuit gaan dat je met vlucht, slapen, visa, eten en drinken voor zo’n 800 euro wel klaar bent voor een dikke week. Als je naar Tomorrowland gaat dan ben je dat ook kwijt voor 2 dagen.

Oh ja, je moet niet schrikken als je naakte mensen langs ziet rennen 😉

Kazantip girls Kazantip kust

 

kazantip_04 kazantip1 kazantip3 kazantip2

Total
0
Share