Jagermeister goes premium, met ‘Manifest’

Eind februari lanceerde de meest succesvolle kruidenlikeur in Berlijn voor het eerst in haar geschiedenis een premiumvariant van het beroemde goedje: Jägermeister Manifest. En met een naam die zoveel op Manify lijkt waren wij hier uiteraard bij! In het chique The Grand Berlin was pers vanuit de hele wereld uitgenodigd om dit toch wel uniek moment bij te wonen én natuurlijk om de nieuwe Jägermeister Manifest te proeven.

Samenstelling en rijpingsproces

Manifest bestaat uit de 56 originele ingrediënten van de Jägermeister waar we allemaal zeker één keer lam van zijn geworden, plus een aantal geheime toevoegingen. De basis is een graandistillaat met een additionele houtrijping op kleine, nieuwe eikenhouten vaten. Dit komt bovenop de éénjarige vatrijping die elke liter Jäger sowieso al ondergaat. Dit proces zorgt voor een complexe en intense smaak met lichtzoete accenten van anijs en gedroogd fruit, die overgaan in subtiele kruidige smaken en worden afgewerkt met een combinatie van vanille en eikenhouten vaten. Deze smaken komen het beste tot uiting wanneer het nieuwe lid van de Jägermeister familie puur en lichtgekoeld wordt geserveerd en leent zich tevens erg goed voor het samenstellen van cocktails. Met een alcoholpercentage van 38% ligt het iets hoger dan haar voorganger en is het bedoelt om te nippen, ten minste dat werd mij verteld, weet niet meer of ik dat ook daadwerkelijk gedaan heb.

Jägermeister Manifest

De fles

Geen iconisch groene fles, maar een fles van helder glas en een met de hand aangebracht Jägermeister-embleem dat de geelbruine koperkleur van deze super-premium kruidenlikeur benadrukt. Zoveel anders, maar toch herkenbaar. Manifest is de eerste kruidenlikeur in de super-premium categorie en zet Jägermeister net weer even anders op de kaart. Door het zorgvuldige productieproces kunnen er het eerste jaar slechts 60.000 flessen worden geproduceerd en is in Nederland vanaf medio april in zeer beperkte oplage verkrijgbaar in een select aantal cocktailbars. Alles waar Jägermeister voor staat qua brand, gedachtegoed en attitude komt samen in deze nieuwe super-premium kruidenlikeur en mozeskriebels wat is ‘ie lekker! Nieuwsgierig geworden? Jägermeister Manifest is in Amsterdam en Rotterdam verkrijgbaar bij de volgende cocktailbars: Tunes Bar, Door 74, Feijoa, Njoy, Porem, Breakaway Café, Noah, Stirr, The Dr., The Suicide Club.

Jägermeister Manifest

Jägermeister Manifest

 

 

Total
3
Share