Bewezen: festivals bezoeken vermindert stress!

Iets dat we al wisten is nu eindelijk bevestigd; het bezoeken van festivals en live muziekconcerten verminderd het stressniveau. The Royal College of Music en het Imperial College London hebben de handen in elkaar geslagen voor dit onderzoek. Ze stuurden 117 vrijwilligers naar concerten en namen voor en na de evenementen speekselmonsters af.

Happiness

De monsters werden getest op cortisol- en cortisoneniveaus. Cortisol wordt soms het stresshormoon genoemd omdat het vrijkomt bij elke vorm van stress, zowel fysiek als psychologisch. Een kleine aanwezigheid van het stresshormoon zorgt voor een extra alertheid, maar te veel kan leiden tot depressie, maar ook hartziekten, diabetes en impotentie. 

De uitslag van het onderzoek staat direct in lijn met de 22 vorige studies, die vertellen dat het luisteren naar muziek, in een gecontroleerde setting, kan helpen cortisolniveau’s verlagen. Hiernaast is al vaker aangetoond dat sociaal contact dé motor is voor geluk, ofwel het recept voor een goed festival: muziek en (nieuwe) vrienden!

Dus lieve mensen, het is nu aangetoond dat je helemaal geen synthetische hulpmiddelen nodig hebt om gelukkig te zijn op een festival! En mocht je op maandag weer eens brak op je werk zitten, dan kun je je baas vertellen dat je het hele weekend hebt lopen feesten en dit juist goed is voor je werkprestaties.

Total
0
Share