Er komt een festival in het verlaten Land van Ooit

CREDITS: Jan van der Veen

Je bent er vroeger vast wel een keer geweest, en anders heb je er in ieder geval van gehoord: het Land van Ooit. Ooit een bruisend attractiepark, nu ligt het er griezelig verlaten bij. Maar waarschijnlijk niet lang meer. Er gaan geruchten rond dat een Amsterdamse organisatie bezig is met een vergunning voor een festival op het terrein. Klinkt goed!

Het Land van Ooit

Het Land van Ooit was een themapark in Drunen, Noord-Brabant. Het pretpark was jarenlang een groot succes onder kinderen. Zij werden meegenomen in een sprookjeswereld vol ridders, lakeien en theater, alles onder het motto ‘kinderen zijn de baas’. Helaas moest het ooit zo populaire attractiepark tien jaar geleden de deuren sluiten. Al jaren kampte het park met betalingsproblemen, waardoor het Land van Ooit in 2007 failliet werd verklaart. Sindsdien is de grond bezit van de gemeente, die er niks mee doet.

land-van-ooit3
Foto: Jan van der Veen

Vergunning

Waarom dan niet een festival organiseren op deze toffe plek, dacht een organisatie uit Amsterdam. Het bedrijf probeerde het een aantal jaar geleden al eens, maar hun verzoek voor een vergunning werd toen afgewezen. Dit jaar proberen ze het nog een keer. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Het zal dit keer gaan om een kleinschaliger festival voor ongeveer 3000 man. Dus mocht het zover komen, dan zal je waarschijnlijk heel snel moeten zijn om een kaartje te bemachtigen. Want wie wil er nou niet een dansje wagen op de geboortegrond van Kloontje en Sap?

land-van-ooit1
Foto: Jan van der Veen

Het Land van Ooit festival

Terwijl de Amsterdamse organisatie bezig is met de vergunning voor een festival in het park, heeft een andere organisatie onlangs de rechten van het Land van Ooit-thema gekocht voor een festival in onze hoofdstad. Op 12 augustus zal Sportpark de Eendracht voor één dag omgetoverd worden tot een terrein waar het jeugdsentiment van afdruipt. Een dag vol nostalgische spelletjes, 90’s en 00’s muziek en de figuurtjes van het Land van Ooit. Klinkt veelbelovend! Kaarten voor een dagje terug naar de tijd van hutten bouwen, Breezers en Jody Bernal, bestel je hier.

Voor het festival op het terrein van het Land van Ooit is het nog even afwachten… Maar we houden je natuurlijk op de hoogte! Tot die tijd kan je genieten van deze moddervette drone video van het Land van Ooit in ‘vergane glorie’.

land-van-ooit6
Foto: Jan van der Veen
land-van-ooit4
Foto: Jan van der Veen
land-van-ooit5
Foto: Jan van der Veen
Total
12
Share