De regisseur spreekt: dit is wat we kunnen verwachten van La Casa de Papel seizoen 5

CREDITS: Screenshot La Casa de Papel | Netflix

La Casa de Papel, de Spaanse hitserie waar we al meer dan drie jaar van smullen, komt keer nog één keer terug met een nieuw seizoen op Netflix. Na dit vijfde seizoen nemen we toch echt definitef afscheid, met pijn in ons hart. Om ons alvast een tipje van de sluier te geven, geeft regisseur Álex Pina ons meer details wat we van de allerlaatste reeks van afleveringen kunnen verwachten.

La Casa de Papel seizoen 5: dit is wat we kunnen verwachten

Regisseur Pina zegt ernaar uit te kijken om te onthullen hoe de serie zal eindigen. “Adrenaline zit in het DNA van La Casa de Papel. Iedere dertig seconden vinden er dingen plaats die de karakters storen, een draai naar actie” zegt de maker van de serie. Die adrenaline, gemengde gevoelens en de complexe en onvoorspelbare karakters zullen tot in de laatste minuut voortduren.

La Casa de Papel
Screenshot La Casa de Papel | Netflix

Seizoen 5

Volgens Pina is het vijfde en laatste seizoen van La Casa de Papel het meest epische seizoen van alle delen die ze hebben geschoten. Het beslooft dan ook een seizoen vol actie en sensatie te worden. Pina: “De bende wordt nu echter in onomkeerbare situaties geduwd, in een wilde oorlog”, spanned tot de laatste minuut.

Lissabon

Maar niet alleen de regisseur, ook actrice Itziar Ituño, die de rol van Lissabon vertolkt, vertelt wat details over het naderende einde van de Spaanse hitserie. “Ik denk dat het een succes is om de serie daar te beëindigen”, zegt ze. Of er eventueel nog een seizoen zes aan de reeks wordt toegevoegd sluit de actrice niet uit. Echter benadrukt ze wel dat het goed is om op tijd te stoppen. Ze zegt dat de serie precies de juiste lengte heeft om er niet moe van te worden, en het beter is om mensen verlangend achter te laten.

La Casa de Papel
Screenshot La Casa de Papel | Netflix

Wanneer te zien?

Het is trouwens nog niet duidelijk wanneer we aan de slag kunnen met het laatste seizoen van de Spaanse serie La Casa de Papel. De verwachting voor nu is dat het vijde en laatste seizoen ergens in 2021 op Netflix te zien zal zijn.

Mocht je het vierde seizoen nog niet gezien hebben, dan is hieronder vast de trailer te zien.