Dit zijn de beste films met Ben Affleck

CREDITS: Screenshot Argo | Warner Bros. Pictures

Ben Affleck heeft groot aantal genres waar hij wel raad mee weet. Daarnaast is niet altijd meer vóór de camera als acteur te vinden, maar neemt hij ook regelmatig rollen achter de camera aan zoals regisseur en producent. Kortom, Ben Affleck kan het allemaal. Om het je iets makkelijker te maken sommen wij zijn beste films voor je op. Dan weet je meteen welke je op je lijstje moet zetten. Dit zijn de beste films met Ben Affleck.

De beste films met Ben Affleck

Argo

We beginnen met een film waarbij Ben Affleck niet alleen de hoofdrol heeft, maar óók regisseur is. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt over een geheime operatie om zes Amerikanen tijdens de Iraanse gijzelingscrisis te redden. Op 4 november 1979 bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran. Hierbij worden 52 Amerikanen gegijzeld. In de chaos slagen zes Amerikanen erin om weg te glippen en ze schuilen in het huis van de Canadese ambassadeur. Het is nu een kwestie voordat ze ontdekt en gedood zullen worden en daarom moet CIA-specialist Tony Mendez met een plan komen om ze veilig het land uit te krijgen.

 

The Way Back

Sportliefhebbers opgelet, deze is voor jullie! De film volgt Jack Cunningham. Hij leidde ooit een veelbelovend leven. Op de middelbare school was hij een van de top-basketbalspelers en had hij een volledige studiebeurs op zak. Toch liet hij zijn toekomst uit zijn handen glippen en vanaf daar ging het bergafwaarts en kamt hij met een alcoholverslaving. Maar dan wordt hij gevraagd om coach te worden van het basketbalteam op zijn voormalige middelbare school.

 

The Town

Jaarlijks worden er in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. Het grootste deel van de daders komen uit Charlestown, een kleine buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij werd lid van een bende met meedogenloze bankovervallers en de enige familie die hij nog heeft zijn zijn criminele vrienden. Alles verandert echter wanneer zijn beste vriend tijdens een klus voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey. Maar dan ontdekken ze dat ze in Charlestown woont en willen ze erachter komen wat ze heeft gezien. Met deze spannend film kom jij je vrije avond wel door.

 

Good Will Hunting

Dit draait allemaal om Will Hunting, hij is een schoonmaker op een school in Boston en zijn leven bestaat uit het omzeilen van de wet. Wanneer op een dag blijkt dat hij een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde, wil een leraar dit talent koste wat het kost uitbouwen. Maar, het leven van Will ligt behoorlijk overhoop. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die hem zeer bewonderd en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd op hem is. De vraag is nu, zullen zij erin slagen om Will uit z’n isolement te halen?

 

Gone Girl

In dit verhaal vieren Nick en Amy hun vijfde huwelijksjaar. Maar op de ochtend van het jubileum krijgt Nick toch twijfels. Hij gaat daarom bij zijn tweelingzus op bezoek voor advies. Als hij later thuiskomt, blijkt Amy opeens verdwenen te zijn en Nick schakelt gelijk de politie in. Maar na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar hem te leiden. Op IMDb scoort deze parel een 8,1, alleen al daarvoor is ‘ie het kijken waard.

 

The Accountant

Nog een film waarbij wiskunde een rol speelt. Dit keer over Christian Wolff, een wiskundig genie die altijd beter was met cijfers dan mensen. Hij werkt met zijn kennis voor grote malafide organisaties om hun cijfers te manipuleren. Maar dan komt de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij. Daarom neemt hij een legitieme baan aan als afleiding, de boeken controleren van een robotfirma. Toch blijkt ook hier niet alles pluis.

 

Batman v Superman: Dawn of Justice

Ook kan Ben Affleck een superheldenfilm op zijn CV zetten. In het verhaal maken de inwoners van de stad Metropolis zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in de stad. Ook de bevolking van Gotham City baart dit zorgen, en daarom komt Batman poolshoogte nemen. De twee superhelden raken in een strijd verwikkeld, maar dan dreigt er opeens een groter gevaar, gemaand Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

 

The Company Men

Het succesvolle bedrijf dat Gene McClary heeft opgezet, glipt uit zijn vingers en hij raakt in conflict met zijn partners om zijn jarenlange collega Phil te beschermen. Hij zoekt troost in een affaire met zijn collega Sally en zij ontslaat de arrogante bedrijfsmedewerker Bobby Walker, gespeeld door Ben Affleck. Hij probeert echter zich wanhopig vast te houden aan zijn hoge salaris en en zijn Porsche. Nu wordt hij gedwongen een baan in de bouw te accepteren, die zijn hardwerkende zwager Jack Dolan hem aanbiedt.