Zo date je in 1,5m-samenleving: van coronaswiper tot sexting

CREDITS: Unsplash | Marvin Meyer

Hoe groot kan het verschil zijn. Waar Romeo ooit Julia de liefde stond te verklaren onder haar balkon, sturen we nu dickpics en zijn we alleen maar aan ’t swipen. Toch moet je jezelf erbij neerleggen, want de kans is niet zo groot dat het snel terug gaat veranderen. Vooral niet als we nog even in deze 1,5-metersameleving doorgaan. Hoe je dan wel een dame op date vraagt en er een geslaagde editie van maakt lees je hier.

Daten in barre tijden doe je zo

In het begin van het coronavirus was het nog big business op de datingapps. De matches vlogen je om de oren en er werd massaal gechat. Iedereen ging vol enthousiasme en nieuwsgierigheid aan de slag met het zoeken naar zijn match. Maar intussen is de stemming drastisch veranderd, blijkt uit onderzoek van de datingapp The Inner Circle. 53% van de singles voelt zich namelijk ellendig nu ze alleen zijn en niet naar de kroeg kunnen. We zijn geen fanatieke swipers meer, maar behoren tot de klasse ‘date-moe’.

Gelukkig is er altijd nog die andere kant van de medaille en is dit niet voor iedere vrijgezel het geval. Anderen maken juist gebruik van deze extra tijd om iemand nog beter te leren kennen. Een échte connectie vinden is nu namelijk nog belangrijker geworden. Zo beseft 48% van de app-gebruikers nu meer dan ooit behoefte te hebben aan een partner.

Coronaswipers

We zijn in gesprek gegaan met de podcast Datevermaak en zij introduceerde ons aan een hele nieuwe groep: de coronaswipers.

“De coronaswipers: een nieuwe categorie singles, die klaar waren met online daten”

Deze nieuwe categorie singles hebben genoeg gehad van online daten en hadden juist bewust de stap gezet om offline te gaan. Maar door de huidige omstandigheden zijn ze erachter gekomen toch behoefte te hebben aan aandacht. En zo gooien de coronaswipers toch weer een hengeltje uit bij de online datingapps. Met cliché oneliners en diepgaande gesprekken nemen ze de datingwereld over.

daten
Foto: NordWood Themes

Daten is niet makkelijk in deze barre tijden. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je genoteerd. Zo ga je wél met punten scoren in deze 1,5m-samenleving.

Spraakwater

Door het coronavirus merkt de The Inner Circle dat 35% van de gebruikers meer aan het chatten is dan ooit. Iedereen vraagt elkaar het hemd van het lijf en er wordt sneller gereageerd op berichten. Matches leren elkaar beter kennen en ze zijn meer betrokken bij de gesprekken. Dit vooral doordat mensen nu meer lef hebben om over andere onderwerpen te praten.

Je handen wassen is sowieso het advies, maar geef je vingers dus ook wat spraakwater. Hoe meer je praat, hoe beter. Volgens Datevermaak: “In deze tijden wordt er langer geïnvesteerd in één persoon, waardoor we ook meer moeite doen voor elkaar”. We springen dus niet van hak op de tak en nemen iemand serieus als een gesprek gaande is.

Geen gezicht

Als je inmiddels wel klaar bent met het praten via chat, en de klik is nog steeds aanwezig, dan is het tijd om te gaan videobellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je elkaar na twee weken nog niet gezien hebt er een ideaalbeeld ontstaat. Dit kan vaak alleen maar tegenvallen. Kies dus samen een goed moment uit, trek je favoriete outfit aan en ga er gewoon voor.

Toch blijkt dat slechts 8% van de gebruikers van The Inner Circle zichzelf ziet videobellen. Het oncomfortabele en ongemakkelijke gevoel neemt de overhand en de druk wordt alleen maar hoger. Ook al giert de spanning misschien door je lijf, het is wel de manier om je match beter te gaan leren kennen.

daten, Zo date je in 1,5m-samenleving: van coronaswiper tot sexting
Foto: Ava Sol

Samenkomen is een no-go

We zijn niet totale lockdown – de regels worden juist versoepeld – maar om samen een rondje te gaan wandelen is nog steeds een no-go. Dat is voor sommigen lastig, want de drang om elkaar weer te zien gaat alleen maar versterken. Maar wat als je het videobellen al hebt uitgespeeld? De podcast Datevermaak had hier een duidelijk antwoord op: “Een anderhalve meter date is de nieuwe oplossing”. Bedenk samen andere activiteiten, voor tijdens het videobellen, die je kan ondernemen in deze tijden. De enige begrenzing in jouw quarantine life is je eigen creativiteit.

Denk bijvoorbeeld aan een FaceTime & chill-avond: zet tegelijkertijd een film aan of kijk via Netflix Party samen een serie. Ook koken is een zeer goede oplossing, dus kook samen hetzelfde gerecht en deel het via videobellen. Trek er een goede fles wijn bij open en wie weet op wat voor goede gesprekken jullie komen.

Niet liegen

Nu je zoveel met elkaar aan het chatten en videobellen bent, is het belangrijk dat je eerlijk bent tegen elkaar. Wat je dus zeker niet moet doen is liegen over dingen waar ze later op terug kan komen. Ben je bewust van alles wat je met elkaar deelt via het daten. Zeker als jullie al bereid zijn om ook over de toekomst na te denken.

Next level

We snappen dat videobellen fysiek contact niet kan vervangen. Toch kun je als man wel een stapje zetten richting sex. Het is een goede oplossing om grote risico’s te mijden, maar perfect om er wat meer excitement in te gooien. Met een beetje creativiteit zijn er veel seksuele alternatieven voor jou te vinden. Zo kun je gaan voor op afstand bestuurbare seksspeeltjes. Kan je haar gewoon opgeilen vanaf de bank. Ideaal.

Ben je benieuwd naar meer verhalen en tips over daten tijdens het coronavirus, dan kan je hier luisteren naar de podcast Datevermaak.

daten
Foto: Oleg Ivanov
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…