Dit zijn de tofste motoren die we in 2018 reden

Het jaar loopt op z’n eind en dat betekent maar één ding: lijstjes maken en terugblikken. Zo hebben we ook een aantal motoren getest in 2018 en vertellen we je graag over welke modellen we het meest enthousiast waren.

De tofste motoren uit 2018

1. Harley-Davidson FXDR 114

Het iconische merk Harley-Davidson is met ingang van 2018 een nieuwe weg in geslagen. Een weg wellicht veel hardcore fans tegen het been stoot, want eerlijk is eerlijk: het gros van de nieuwe modellen die op de planning staan, lijken niet op de motoren die geliefd zijn bij de typische leer-dragende bebaarde mannen met bierbuiken en tattoo’s. Maar wél bij ons. Harley trapte eigenlijk al in 2017 af, met o.a. de nieuwe Softail Breakout en Fat Bob (beide 2018 modellen). En dit jaar kwam daar ineens de FXDR 114, een futuristisch model die we al één week na lancering konden testen. Daar werden we heel blij van!

De FXDR 114 is bloedsnel en een eye-catcher pur sang. Nog nooit hebben we zoveel duimpjes in de lucht of goedkeurende knikjes gehad. En daarnaast ook regelmatig de vraag: wat voor motor is dit joh!? Volgens ons rijdt het als een echte Harley-Davidson, en dan met power.

De Harley-Davidson FXDR 114 was direct na de lancering te zien op MANIFY: Out of office.

, Dit zijn de tofste motoren die we in 2018 reden

 

2. Ducati Scrambler 1100 Sport

We zijn altijd al groot fan geweest van de Scramblers van Ducati, maar ze hadden één nadeel: ze misten power. Als kinderen waren we dan ook blij toen we hoorden dat er een 1100 cc versie van de Ducati Scrambler op de markt zou komen. We hebben de Ducati Scrambler 1100 Sport dan ook twee keer een week onder de bips gehad in 2018 en zijn compleet verliefd op het apparaat. De kleuren, de handling, het geluid, écht werkelijk alles klopt aan deze motor.

, Dit zijn de tofste motoren die we in 2018 reden

3. Harley-Davidson Iron 1200

In mei maakten we, zoals elk jaar, een prachtige roadtrip. Ditmaal door het Duitse Thüringen. We hadden vier Harley’s mee, maar de motor die ons het meeste bij bleef was de Iron 1200. De kleinste, lichtste en langzaamste van de vier, maar veruit de tofste. True, je hield de anderen niet altijd bij, maar hij is heerlijk handzaam in de bergen, comfortabel en je hebt veruit de mooiste bike. Al is dat natuurlijk een mening. Maar goed, daar gaat het nu ook om.

, Dit zijn de tofste motoren die we in 2018 reden

4. Ducati XDiavel S

Wéér een Ducati? Jup, we gaan je eerlijk zeggen: het zijn tot nu toe nog steeds dezelfde merken die wat ons betreft steeds weer in de top eindigen. Op de Ducati XDiavel S voelden we ons dit jaar een week lang Batman en dat vergeet je gewoon niet snel.

De XDiavel S valt als eerste op door z’n bizarre uiterlijk. Je moet er van houden (en dat doen we, met heel ons hart), maar dan bezorg je wel heel wat mensen nekkrampen van het draaien met hun hoofd. En dan is het nog maar de vraag of ze het goed zien, want de Ducati XDiavel S is retesnel. Hij heeft zelfs launch control!

, Dit zijn de tofste motoren die we in 2018 reden

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…