80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana

CREDITS: Jasper Loeffen Photography

The Human League zong het al in de 80’s: “Dont’ you want me baby?” Toen we ‘gloednieuwe’ Suzuki Katana voor het eerst zagen was de eerste gedachte: Uh, no thanks…” Maar dit veranderde snel. Héél snel!

Suzuki Katana 2020

, 80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana

De jaren ’80 en ’90 werden nooit echt geroemd om hun prachtige design. En wie weet denk je: en terecht. Maar we zagen het al langer in de fashion-wereld: deze decennia zijn met een flinke opmars bezig. En nu dus ook in de motorwereld, want hoe langer je naar de Suzuki Katana kijkt hoe meer je er van gaat houden.

De Suzuki Katana is de chunky sneaker onder de naked bikes. Maar niet alleen qua design zijn er gelijkenissen. Chunky sneakers lopen ontzettend lekker, dat is geen geheim. Zo ook voor de Katana: toys for boys is een undertatement! En wellicht dat je er daarom ook sneller van gaat houden.

, 80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana

Gotta love it

En het is moeilijk om niet van de nieuwe Suzuki Katana te houden, wanneer je erop hebt mogen rijden. Onder je bips zitten 4 cylinders, bij elkaar 1000cc, die maar liefst 150 pk vermogen produceren én een oorstrelend geluid. Al zal de KNO-arts daar anders over denken…

De Katana heeft een gasrespons met ADHD, met bijbehorend agressieve sound. Zonder traction control moet je een hele vent zijn om de Katana te temmen. Dit ding is belachelijk gewiekst en kneitertje snel! You’ve got to “Fight The Power (lemme hear you say)!” Hij vraagt gewoon om een circuit. En jij ook, want op snelheid rijdt de Katana pas écht makkelijk.

, 80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana

Basic bike

Verder is het een hele basic bike, en dat is juist de charme. Er zit traction control en ABS op (thank God), maar verder eigenlijk niets. Geen riding modes, geen suspension settings, geen gedoe. De zithouding is meer dan prima. Rijdt lekker (behalve op lage snelheden) en is echt comfortabel, ook bij lange afstanden. En voor een naked bike heb je behoorlijk weinig last van de wind, door dat you hate it, or love it-kapje voorop.

In dit kapje zit een groot LED-scherm met old-school lettertypes verwerkt. Je ziet wat moet zien. Weinig poespas. Maar wel die heerlijke 80’s vibe. Zat er nou maar cassette speler in!

, 80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana

Seks

Onze tip: ga voor het zwarte model (hij is ook verkrijgbaar in zilver) en spendeer zeker 10 minuten met de voorkant van de Suzuki Katana. Kijk diep z’n ogen, lees: vierkante koplamp – met nog net geen gloeilamp er in. Spreek wat zaken uit en jullie liefdesrelatie begint sneller dan je denkt: zodra je het sleuteltje omdraait en de gashendel voor het eerst opentrekt. Dit is gewoon seks!

Op de stoep

Het lekkere aan een Japanner is natuurlijk de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor € 14.999,00 staat hij voor je deur. Voor dit bedrag heb je een hele toffe én unieke motor, waarmee je een gedurfd signaal afgeeft. We zullen de komende tijd alleen maar meer 80’s en 90’s invloeden gaan zien, dus jij bent een ware trendsetter!

, 80’s vibes met de nieuwe Suzuki Katana