Ducati Diavel V4: elegante Italiaanse bodybuilder op wielen

CREDITS: Ducati

Elegantie en spierbundels gaan niet altijd hand in hand. Zo staat Popeye om veel bekend, maar hij staat niet in de boeken als stijlicoon. Arnold Schwarzenegger dan? Meh, hij had zijn momentjes, bijvoorbeeld in de film Twins, maar verder krijgen we er geen warme stijlgevoelens van.

Als we aan één volk stijladvies zouden vragen voor een spierbundel, dan is het aan de Italianen. Deze keer niet voor een mens van vlees en bloed, maar voor een muscle bike. De naam? Ducati Diavel V4.

Ducati Diavel V4

De Italianen openen de marketingspeech met tegenstrijdige woorden die samenkomen bij de Diavel V4. Volgens Ducati is de elegante bodybuilder met wielen gespierd en sportief, maar ook overdreven en elegant tegelijk. Ze kunnen het wel vertellen, hoor.

Maar goed, geef ze eens ongelijk. De Diavel-handtekening is overal terug te zien, ook wel de geraffineerde styling genoemd. Met zijn gespierde maar elegante lijnen heeft de Diavel V4 de sweet spot gevonden tussen een sport naked en een muscle cruiser.

Ducati Diavel V4
Foto: Ducati

Specs

Qua lijnen en body dus gespierd, maar hoeveel kan-ie écht pakken op de bench press? Oftewel: wat zijn de specs?  Allereerst heeft de Diavel V4 al zijn krachten te danken aan de 1,158 cc V4 Granturismo motor. Deze perst er 168 pk en 126 Nm aan koppel uit. En dat terwijl de motor rijklaar maar 236 kilogram weegt, een heel stuk minder dan de Diavel 1260 S.

Om alles uit je rijsessie te halen heeft Ducati vier rijmodi ontwikkeld. De Diavel V4 is uitgerust met de modi  Sport, Touring, Urban en de nieuwe Wet-modus, die speciaal is ontworpen voor een ondergrond met weinig grip.

Eén van de tofste dingen van de Diavel V4: de Ducati Power Launch. Hiermee is een bliksemsnelle start altijd voor de volle 100 procent gegarandeerd. Je hoeft jezelf rijder alleen te focussen op de ontkoppeling en de ‘Dragster-ziel’ van de Diavel wordt getoond.

Ducati Diavel V4: quanto costa?

Dan nog over naar een belangrijk puntje: wat kost dit beestje? Ducati start met een vanafprijs van €31.890, die jezelf nog omhoog kan krikken met performance accessoires. De Ducati Diavel V4 komt in twee kleuren: Ducati Red en Thrilling Black.

Foto’s: Ducati

Source: