In beeld: de LiveWire S2 Del Mar – European Edition

CREDITS: LiveWire

Fast as lighting. Dat vonden we van de Harley-Davidson LiveWire tijdens onze langduurtest. En sinds dat we dat hebben uitgevogeld, heeft de snelheidsduivel áltijd een speciaal plekje in ons hart gekregen.

Als we dan het nieuws krijgen dat er in Europa (en vooral: Nederland) een nieuwe LiveWire op de markt komt, zijn we blij. Blij als een kind. Maak kennis met de Livewire S2 Del Mar: de European Launch Edition.

Livewire S2 Del Mar European Launch Edition

Het elektrische kindje van Harley-Davidson heeft het limited gehouden. De productierun wordt beperkt tot 100 motoren voor vier EU-markten. En daar horen natuurlijk limited graphics én kleurstellingen bij. De Himalaya White afwerking is met de hand aangebracht en alleen dat neemt al vijf procesdagen in beslag.

LiveWire S2 Del Mar
Foto: LiveWire

Specs

Bij de S2 Del Mar draait het om snelle, strakke bochten en wendbaar zijn. Een koppel van 249Nm in combinatie met de 195 kg aan gewicht maakt dat mogelijk voor de nieuwe LiveWire. Tel daar het soulvolle design, een stadsbereik van 177 kilometer en L1- en L2-oplaadmogelijkheden bij op, en je snapt dat-ie gemaakt is voor de stad. Het mooie: dat wil niet zeggen dat er géén stoplichtsprintje getrokken kan worden. De S2 Del Mar zit binnen 3,1 seconden aan de 100 km/h. Qua snelheid op de eerste meters dus ongeveer vergelijkbaar met de LiveWire One. Zijn broer doet er namelijk precies 3 seconden over.

Naast een groter bereik, is er nog één groot verschil waarom de S2 Del Mar ‘het broertje van’ is: de prijs. Waar de LiveWire One nu over de toonbank gaat voor €25.390, is de Nederlandse prijs voor de S2 Del Mar European Launch Edition €20.390. Precies 5K minder, dus. Dat het qua prijs al over een andere boeg werd gegooid kwamen we al eerder achter.

LiveWire S2 Del Ma
Foto: LiveWire

Reserveringen en sneak peaks

Vanaf 27 april 16:00 uur kun je de S2 Del Mar European Launch Edition reserveren. Je moet snel zijn (er komen dus maar 100 exemplaren onze kant op) en €100 achterlaten. Mocht je de gelukkige zijn, dan is de verwachting dat er in september gereden kan worden.

De komende tijd komt de LiveWire S2 Del Mar meer en meer in beeld door georganiseerde sneak-peaks. Deze events staan op de planning de komende dagen:

  • Londen, 26 april @ The Bike Shed Motorcycle Club
  • Parijs, 27 april @ Roadstar 92
  • Amsterdam, 28 april @ H-D Amsterdam
  • Berlijn, 29 april @ Deus Ex Machina

Check ook: Elektrische motoren die je wél tussen je benen wil

Source:
LEES OOK
Ducati Desert X: eindelijk off-road met Ducati
Ducati staat bekend om zijn tranentrekkend snelle motoren met Italiaans temperament. Vuur en passie zijn twee termen die naadloos aansluiten bij de motorbouwer. Van het asfalt met…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…