De Glober BMW R100 GS is de ultieme partner op jouw wereldreis

CREDITS: Via: Pipeburn

De meest epische trip die je ooit mee zal maken zal zich waarschijnlijk afspelen op een motor. Alleen jij en je tweewielige beste vriend. De wereld verkennend, terwijl je opzoek gaat naar het ultieme avontuur. Alex Chacon deed dit al op vier verschillende motors. Als hij dit over mocht doen zou hij absoluut kiezen voor de 1989 BMW R100GS Paris Dakar, of wel de ‘Glober’. Helaas was deze motor er toen nog niet, maar nu wel. Deze motor schreeuwt om avontuur. Jij ook?

Glober BMW R100 GS

Glober

De gedachte van zo’n epische roadtrip speelde al zeker twee jaar door het hoofd van de Sloveense Blaz Sustarsic, eigenaar en oprichter van ER Motorcycles. Hij zag de BMW Paris Dakar als het ultieme rolmodel voor zijn project. Een tijdje later creëerde hij, uit de assen en moeren herrezen, de Glober BMW R100 GS, een motor die klaar is voor een legendarisch verhaal. Als men sprookjes zouden moderniseren zou dit het evenbeeld zijn van het witte paard en jij ziet jezelf uiteraard geschikt als prins. Bankier Christiaan was jouw in ieder geval voor. Hij deelde een droom samen met de Sloveen, globetrotten op een ‘custom made’ beest. Blaz vond alleen nooit de tijd om die droom achterna te jagen, laat staan een maand lang zijn fabriek te sluiten. Gelukkig kwam hij in contact met Christiaan, die graag een wereldreis wilde maken. De Sloveen was enthousiast en zo gaf hij de bankier de ‘Glober’. Een stuk van hemzelf die alsnog de reis maakte waar hij van droomde.

Glober BMW R100 GS 1

Moraal van het verhaal

Je wil natuurlijk ook wel weten wat het beestje in huis heeft. Het apparaat blijft zo dicht mogelijk bij de Paris Dakar uit 1989. De kracht van de motor is daarbij wel wat ingekort, omdat snelheid niet gaat werken in zware omstandigheden. Toch blijft er een aardige 980cc-lucht gekoelde motorblok over met de kracht van 60 paarden. .

Geen zorgen over gladde wegen, deze zijn namelijk geen partij voor de Glober BMW R100 GS, dankzij de dual sport Heidenau K60 banden, beroemd om hun grip. Het pad naar jouw volgende bestemming zal daarbij verlicht worden met een 17 centimeter grote koplamp.

Zoveel kracht en mannelijkheid vraagt natuurlijk om een specifieke foto-locatie. Zo reed Christiaan door naar een speciale locatie in Oostenrijk om daar de kiekjes te schieten. Hij vond het huis van beroemd architectuur Christian Domenig de geschikte kandidaat. Een moraal die perfect past bij de Glober BMW R100 GS, je dromen vol met passie najagen tot aan perfectie. Kippenvel…

Glober BMW R100 GS 3

Glober BMW R100 GS 4

Glober BMW R100 GS 2