Zo ziet het leven van een sterrenkok er uit!

Food & Drinks

In Amerika is alles bigger en better. Of je het daar mee eens bent of niet, chef-koks krijgen absoluut meer credits voor hun werk in de VS. Nederland loopt wat betreft beroemde chefs een beetje achter en dat is onterecht. Want ook in Nederland hebben we restaurants met drie sterren, beroemde koks en fucking lekker eten. Dus kijk mee naar de guide voor elk sterrenrestaurant.

Het pad van een sterrenrestaurant

Al enige tijd zijn programma’s zoals Chef’s Table, Top Chef, Masterchef mateloos populair. Het is elke keer genieten om te kijken naar de beste chefs ter wereld die de beste foodporn op tafel zetten. Daar lijkt voorlopig geen eind aan te komen en de documentaire Michelin Stars – Tales From The Kitchen is de volgende. De Michelinster is nog altijd de hoogste onderscheiding voor elke chef-kok en dus erg lastig te krijgen. En na eigen zeggen zelfs nóg lastiger vast te houden. In deze film wordt er gekeken in de keuken van vijftien sterrenchefs en wat nodig is om een ster te bemachtigen. De chef-koks zijn twee jaar gevolgd door Deense filmmaker Rasmus Dinesen en bevat onder andere de keukens van: Alain Ducasse, Daniel Humm, René Redzepi, Andoni Aduriz, Yoshihiro Narisawa, Victor Arquinzoniz en Guy Savoy.

De sterren van Nederland

Laten we hopen dat er een duidelijke how to in de film verstopt zit. Daar kan iedere keuken, en dus ook de Nederlandse keuken, alleen maar beter van worden. Helemaal omdat de keukens van de sterrenchefs normaal hermetisch afgesloten zijn. Verwacht dus een realistische kijk op het hectische bestaan van een chef in zijn natuurlijke habitat. Dat kan alleen maar interessant materiaal opleveren want zoals je kunt verwachten heb je een soort obsessie nodig om drie sterren te bemachtigen. De premiere van Michelin Stars – Tales From The Kitchen was te zien op zaterdag 23 september op het San Sebastián International Film Festival in Spanje. Nu wordt hij langzaam per land gelanceerd. Houd Facebook in de gaten om te weten wanneer hij in Nederland beschikbaar is.

sterren

Total
6
Share