The Last Dance: de docu over Michael Jordan die je vandaag nog wil zien

CREDITS: Flickr | mccarmona23

‘Go out and win, at any cost’. Dit zijn de legendarische woorden van de beste basketball player op deze planeet: Michael Jordan. Tijdens zijn laatste seizoen, van 1997 tot 1998, bij de Chicago Bulls volgde een cameraploeg hem en zijn team. Zondag 19 april is de eerste aflevering van de docu-serie gereleased. The Last Dance is een serie waarin Jordan zijn comeback in de spotlights maakt. De serie bevat never seen before beelden over geweldige dunks, gevechten en heel veel sigaren.

The Last Dance: een docu over Michael Jordan die je moet zien

De legendarische beelden van maar liefst 10.000 uur zijn door ESPN gefilterd en in elkaar gezet. De combinatie van oude beelden en nieuwe interviews met onder andere Phil Jackson, Dennis Rodman en Scottie Pippen maakt de serie een echte must see.

Tien delen, wekelijks online

Het is een tiendelige serie en zou eigenlijk pas in juni in première gaan. Omdat ook NBA on hold staat door de wereldwijde coronacrisis, is de documentaire eerder gereleased. Dit om de echte liefhebbers tegemoet te komen.

Michael Jordan is een populair persoon die wereldwijd bij iedereen op de radar staat. Hij staat bekend als een van de beste basketbal players of all time. MJ was hot and happening in de jaren ’90. Hij leidde de Chicago Bulls naar zes kampioenschappen.

Michael Jordan is meer dan alleen basketbal

De serie gaat niet alleen over zijn leven als speler. In de afleveringen zie je ook de evolutie van zijn deal met sportmerk Nike, zijn legendarische hobby gokken, de moord op zijn vader in 1993 en hoe moeilijk hij kon zijn als teammate.

Een docu met vele insights, locker-room footage en geweldige interviews. Zet deze dus maar op je Netflix lijstje, want er komt wekelijks een nieuwe aflevering online.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…